Voedselintoleranties | marketing belangrijker dan je gast?

06 februari 2024 – Een blog van Robin van Spronsen over een sushi zaak waar ze buiten moest wachten omdat ze aan het begin van de avond nog bezig waren met het opnemen van een Instagram post.

Voedselintoleranties | Marketing belangrijker dan je gast?

Tijdens ons verblijf in New York, zijn we bij twee verschillende sushi zaken gaan eten. Los van dat ze beide sushi maakten, konden ze niet meer van elkaar verschillen. Beyond Sushi, waarover ik eerder schreef, heeft de focus op het product en aan de andere kant, heb je Sushidelic die een extreem Instragram-worthy interieur heeft. Ik zal je mijn conclusie vast verklappen: bij Beyond Sushi eet je heerlijk!

Sushidelic

Toch wilden wij het Instagrammable Sushidelic wel met onze eigen ogen zien. Het restaurant was net geopend en had nog niet heel veel vrij gegeven op social media, dus waren we ontzettend benieuwd! Aangezien we slechts een paar dagen New York vierden, wilden we meerdere restaurants bezoeken en stond die avond Sushidelic als eerste op de lijst. Bij aankomst om 18.00 uur waren er dus nog geen andere gasten en werden wij gevraagd buiten te wachten tot zij klaar waren met het filmen van hun campagne voor social media. Bijzonder in de herfst. Wij zijn de eerste die het belang van marketing inzien en elk bedrijf heeft marketing nodig. Vraag blijft of dat ten koste moet gaan van gasten die al voor je deur staan met een reservering?

Na een klein kwartiertje konden we binnenkomen en konden de cocktails worden besteld en kwam de menukaart. Waar ik meestal vrij veel keuze heb bij sushitenten viel het hier tegen. Ik had ze van te voren gemaild met mijn intoleranties, daar nooit een reactie op gehad, dus hadden we er maar op gegokt! Bij binnenkomst heb ik het opnieuw aangegeven en gevraagd of ze kon navragen wat ik wel zou mogen. Bij de uitleg van de menukaart heeft de bediening aangewezen wat ik wel en niet mocht hebben. Na het doorgeven van de bestelling, kwam de bediening terug om te controleren welke intoleranties ik ook alweer had. Kan gebeuren.

Nog geen twee minuten later komt er een nieuwe ober naar mij toe om te vertellen dat de gerechten die ik heb besteld mijn intoleranties bevatten. Dus moesten we een nieuw gerecht kiezen. Alleen om nog eens te horen dat ik die ook niet mocht (alhoewel het wel zo werd aangegeven op hun menukaart). Vervolgens komt de volgende naar mij toe, dit keer de chef. Hij geeft aan dat sommige gerechtjes die hiervoor waren afgekeurd, toch konden. Ondertussen gaat ook de 4e bestelling weer terug naar de keuken.

Als gast met voedselintoleranties ervaar je toch wat spanning, ga ik die avond hier last van krijgen? Natuurlijk wordt het enorm gewaardeerd dat intoleranties en allergieën serieus worden genomen, maar het brengt wel veel onzekerheid met zich mee als je met meerdere personen en verschillende verhalen op de klant afstapt.

Uiteindelijk hebben we alleen goedkeuring gekregen voor één sushirol en edamame boontjes. Maar ze hadden wel een mooi interieur.

Deze blog is geschreven door Robin van Spronsen, verantwoordelijk voor de Marketing & Communicatie bij van Spronsen & Partners horeca – advies. Wilt u contact opnemen dan kan dat via robinvanspronsen@spronsen.com, of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.