Voedselintoleranties | Yes vegan sushi! 

16 januari 2024 – Een blog van Robin van Spronsen over Beyond Sushi in New York City, waar alles vegan is. In plaats van alleen gebruik maken van visvervangers worden er ook nieuwe smaken ontwikkeld die in plaats van vis worden aangeboden. 

Voedselintoleranties | Yes vegan sushi!  

Als je geen gluten, zuivel, noten of ei mag, blijft er niet zo veel meer over om uit te kiezen. Behalve sushi, wat bijna altijd kan! Het is glutenvrij en als je een glutenvrije sojasaus weet te vinden kan je heel veel eten. Dus de afgelopen maanden heb ik regelmatig sushi besteld en gegeten. Toen wij in New York waren, zijn we bij Beyond Sushi gaan lunchen. We hadden er wel eens over geschreven op Horecatrends en waren benieuwd.  

Beyond Sushi kijkt verder dan alleen vlees en visvervangers, en maken volledig vegan sushi met bijzondere smaken en combinaties. Neem bijvoorbeeld hun ‘spicy jackfruit crab’, waar de krab word nagemaakt met jackfruit. De combinatie met ingelegde rode ui, gemarineerde wortelen, avocado, chili, ponzu en getoaste cayenne saus, maakt de roll helemaal af. En het laat maar weer eens zien, dat we eigenlijk geen dierlijk product nodig hebben om een hele goed smaak te creëren.  

In het afgelopen jaar werd mij sterk afgeraden om vlees en vis uit mijn dieet te halen, en ik zou ook nooit ontkennen dat ik een stukje vis of vlees, af en toe, ontzettend lekker vind. Maar als vegan sushi de toekomst is, dan graag zoals Beyond Sushi het klaar maakt!  

Deze blog is geschreven door Robin van Spronsen, verantwoordelijk voor de Marketing & Communicatie bij van Spronsen & Partners horeca – advies. Wilt u contact opnemen dan kan dat via robinvanspronsen@spronsen.com, of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.