Tip: Komt de nieuwsbrief wel aan?

Komt de nieuwsbrief wel aan?

Als ik een nieuwsbrief verstuur wil ik graag dat iedereen deze ontvangt en leest. Het komt weleens voor dat nieuwsbrieven bij ontvangers in de spambox terechtkomen of helemaal verdwijnen. Probeer eens of uw nieuwsbrief bij de meest populaire e-mailprogramma’s aankomt. Als het wordt opgemerkt is een belletje naar de systeembeheerder meestal voldoende. Voor iedereen die zelf nieuwsgierig is geef ik hieronder de meest voorkomende oorzaken.

SPF-record

Om te voorkomen dat anderen met uw adresgegevens een e-mail kunnen sturen, checken de spamfilters het SPF-record. Dit is een soort digitaal label waar de afzender en het online adres zijn gekoppeld, dit staat niet standaard ingesteld. Als u gebruik maakt van webmail bij uw provider dan registreert u dat  IP-adres via de provider. Maakt u gebruik van een nieuwsbriefprogramma, dan moeten deze gegevens ook worden toegevoegd om te voorkomen dat de nieuwsbrieven in een spambox terechtkomen. Het registreren van een SPF-record kan bovendien e-mail spoofing voorkomen; malafide bedrijven die vanuit uw naam e-mails versturen en uw reputatie schaden.

Blacklists

Bij het importeren van e-mail databases (bijvoorbeeld vanuit een enquête) kan het voorkomen dat er foutieve e-mailadressen meekomen. Hier kunnen zogenaamde spamtraps tussen zitten. Dit zijn ongeldige nep-adressen die ervoor zorgen dat de afzender op een blacklist terechtkomt. Er zijn verschillende blacklists, de bekendste nemen vaak gegevens van elkaar over en zijn te controleren via www.mxtoolbox.com.

Volume

Het is verstandig om een e-maildatabase ‘rustig’ op te bouwen en hiermee vertrouwen te winnen van de spamfilters en een hoge ‘Sender Score’ op te bouwen. Besef dat nieuwe internetadressen eerst even tijd nodig hebben om op te warmen. Wat dat betreft werkt het net als een menselijke vertrouwensrelatie, ik leen meestal ook geen geld uit aan mensen die ik niet ken. Verschiet dus niet meteen al uw kruit met de eerste mailing.

Informeer dus bij uw serviceprovider over het SPF-record of laat ons uw marketing & communicatie verzorgen.

Deze blog is geschreven door Marjolein van Spronsen, verantwoordelijk voor de Marketing & Communicatie bij van Spronsen & Partners horeca – advies. Wilt u contact opnemen dan kan dat via marjoleinvanspronsen@spronsen.com, of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.