Kleine gastvrije gebaren (Valentijnsdag ’16)

Eigenlijk is Valentijnsdag alleen maar een geïmporteerd feestje uit Amerika. Maar wat komt het goed uit in de, qua omzet, slechtste maand voor de horeca! Maak er dus een feestje van!

Recent las ik een Facebookbericht over een hotel waar een ouder echtpaar met Valentijnsdag (2014) een kamer had geboekt. De vrouw van het echtpaar dat al 50 jaar getrouwd was, had een herseninfarct gehad en was sindsdien verlamd aan de linkerkant van haar lichaam. Haar man nam contact op met het hotel of er een mogelijkheid bestond om een kamer te boeken die toegankelijk was voor invaliden. Geconfronteerd met het verhaal en de liefde van de man voor zijn vrouw, besloot het personeel deze mensen de Valentijnsdag van hun leven te bezorgen. Het echtpaar werd ontvangen als ‘guests of the day’ in een kamer die gedecoreerd was met Valentijns ballonnen, snoepjes en snuisterijen. Iedereen deed zijn uiterste best dit echtpaar te verwennen.

Eigenlijk is dit waar Valentijnsdag om draait. Elkaar en je medemens verwennen. En als je dit met kleine maar gastvrije gebaren doet dan kan het zomaar gebeuren dat wij aan de andere kant van de wereld lezen over een gastvrij gebaar van een hotel in Flowery Branch (Georgia), Amerika. Of dit nou veel effect heeft op je omzet? In principe niet, behalve dat ook de directe omgeving hierover leest en het een sympathiek gebaar vindt wat altijd positief is voor je naamsbekendheid. Vooral de familie en vrienden van het echtpaar zullen dit zeker waarderen en door het enthousiasme misschien verleid worden om je bedrijf ook eens te bezoeken.

De horeca is sowieso erg goed in het bedenken van leuke grote en kleine gebaren voor Valentijnsdag. We hebben het internet gescand en een heleboel voorbeelden waar we al eens over schreven (en nieuwe) verzamelt en bieden je deze aan in dit ‘kleine gastvrije gebaren voor Valentijnsdag’ boekje. Kijk vooral ook eens op ons Pinterest board voor visuele inspiratie van over de hele wereld. Een gezond en gastvrij 2016 toegewenst!

Kleine gastvrije gebaren (Valentijnsdag ’16)

Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.