Wauw, een kleurentelevisie!

19 januari 2018 – Niek Timmermans blogt over regendouches, dockingstations of bluetooth soundbars. In ieder geval vindt zijn generatie een kleurentelevisie geen aanbeveling in je omschrijving!

Wauw, een kleurentelevisie!

In mijn online zoektocht naar een hotel lees ik op de website dat de ruime tweepersoonskamer is uitgerust met comfortabel tweepersoons bed, badkamer met eigen douche, toilet en föhn. In de kamer is een telefoon, radio en kleurentelevisie aanwezig. Ook is er een gastenkluisje en kun je gratis gebruik maken van de WiFi. Ik word natuurlijk enorm gerustgesteld dat de twee persoonskamer ook een tweepersoons bed heeft, maar verder lijkt het mij een volledig overbodige opsomming.

Zoals veel potentiële gasten, doe ik een online zoektocht om een aantal hotels te vergelijken. De eerste selectie is altijd op basis van locatie, het tweede criterium is de prijsbandbreedte en de scores van de hotels hierbinnen. Ik hou vervolgens een handje vol hotels over die in aanmerking komen. Daarna gaat het erom hoe deze hotels zich online presenteren. Uitzonderingen daargelaten hebben de meeste hotels inmiddels wel een eigentijdse website met aantrekkelijk fotomateriaal van de sfeervolle inrichting. Vaak met goede impressies van de hotelfaciliteiten zoals het restaurant en de wellness. Maar zodra het over de kamerfaciliteiten gaat word ik maar wat vaak teruggeworpen naar de vorige eeuw (behalve de WiFi dan).

Een eigen badkamer met douche, toilet en föhn? Mijn generatie leest graag over een regendouche (met voldoende waterdruk!), ambient light technologie en/of geurtherapie in mijn badkamer. Telefoon, radio en kleurentelevisie? Ik wil graag lezen dat er een dockingstation of bluetooth soundbar is voor het streamen van mijn eigen favoriete playlists, een smart-tv waarop ik met mijn eigen Netflix account in kan loggen en dat ik kan kiezen uit diverse wekkerthema’s (als het even kan met Chinese zangvogels voor de vrije geesten onder ons). Kortom, ik verwacht eigentijdse luxe in een hotel, kijk bijvoorbeeld eens naar de omschrijvingen bij hippe hostels. Wilt u mijn generatie graag ontvangen in uw hotel, zorg dan dat u de communicatie ook daaraan aanpast.  

Contact

Niek Timmermans, adviseur bij Van Spronsen & Partners horeca-advies. Niek is te bereiken via niektimmermans@spronsen.com, telefonisch via 071 541 88 67 of via LinkedIn.

Deze blog is geschreven door Niek Timmermans, adviseur bij Van Spronsen & Partners horeca – advies. Wilt u contact opnemen dan kan dat via niektimmermans@spronsen.com, of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.