Warm welkom

20 januari 2017 – Voor een bezoek aan een nieuw leisure-concept dat binnenkort ook naar Nederland komt (hierover binnenkort meer) ben ik recent naar Duitsland afgereisd. Samen met een collega zaten we ongeveer drie uur in de auto om er te komen. Om er zeker van te zijn dat we terecht konden had ik de entree online al geboekt, starttijd half elf. We waren daarom in alle vroegte vertrokken om er op tijd te zijn.  We zijn zelfs onderweg niet gestopt om er zeker van te zijn dat we de starttijd zouden halen. Het was dan wel zondag, maar je weet het nooit met het verkeer in Nederland. Bovendien hadden we vernomen dat er horeca bij deze leisurevoorziening was, dus hebben we de dieselkoffie links laten liggen en ons verheugt op koffie bij aankomst. Volgens de reisprognose van de navigatie zou daar gelukkig ruim tijd voor zijn.

Dit bleek ook het geval. Met circa een half uur speling kwamen we rond de klok van tienen aan op onze bestemming in Duitsland. Een afgelegen plek tussen de velden langs de snelweg. Er stond een straffe oostenwind en het vroor een paar graden. Tijd voor een warme kop koffie.

Maar helaas de deur zat nog op slot. Gelukkig was er al wel personeel binnen, waaraan we met wat handgebaren en gebrekkig Duits duidelijk konden maken dat we graag naar binnen wilde voor een kop koffie. De dame in kwestie kwam van achter haar receptie vandaan en liep ons tegemoet. Vlak voor de deur bleef ze staan, gebaarde naar haar horloge en deelde ons kortaf mede dat ze nog gesloten waren en dat de deur pas om kwart over tien open zou gaan. Ons verbijsterd achterlatend terwijl zij terugliep naar haar receptie. Wegens de kou besloten we maar weer in onze auto plaats te nemen. Als ik de sleutel in het contact steek verschijnt te tekst ‘Welkom’ op mijn dashboard. “Hier wel ja”, zeg ik nog tegen mijn collega.

Vooral als je leisure concept op een afgelegen locatie is gevestigd is je horecafaciliteit en de gastvrijheid van je personeel, zeker belangrijk om in de gaten te houden. Het idee dat dit amper een rol speelt binnen je concept is achterhaalt.

Niek Timmermans, adviseur bij Van Spronsen & Partners horeca-advies. Niek is te bereiken via niektimmermans@spronsen.com, telefonisch via 071 541 88 67 of via LinkedIn.

Deze blog is geschreven door Niek Timmermans, adviseur bij Van Spronsen & Partners horeca – advies. Wilt u contact opnemen dan kan dat via niektimmermans@spronsen.com, of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.