Waar de Belastingdienst stopt, gaan wij verder….

Jeroen Boon blogt over het gemak van SMS alerts of e-mail alerts.

Terwijl ik mijn mail en social media aan het bijhouden was op mijn telefoon, kwam er plots een sms op mijn telefoon die mij vertelde dat ik mijn contract MB’s had verbruikt voor deze maand. Waarschijnlijk toch iets te lange filmpjes gekeken, en dan gaat het hard. De boodschap was helder, mijn snelheid werd verlaagd tot aan de volgende contractmaand, datum stond erbij, ik wist precies waar ik aan toe was. Prachtig!

Ik legde mijn telefoon weg, plaatste mijzelf op de bank en pakte er een nieuwsbrief bij. Daar las ik dat de Belastingdienst ging stoppen met zijn SMS alerts voor ondernemers om hen aan de aangifte Omzetbelasting te herinneren. Terecht dacht ik, als je ondernemer bent dan hou je dat toch zelf in de gaten? Je hebt gewoon een agenda waarin je elke maand of kwartaal 5 dagen voor het verlopen van de deadline een herinnering zet voor de aangifte BTW. Zo moeilijk is dat toch niet?

Nee, zo moeilijk is dat niet, maar een extra check van een ander kan toch geen kwaad? Even een mail of een sms dat u moet betalen is toch heel fijn?

Dat de Belastingdienst de SMS alert niet meer doet, betekent niet dat een ander dit niet meer kan doen. Vraag bijvoorbeeld uw boekhouder om u elke maand/kwartaal een herinnering te sturen. Wij attenderen onze klanten op het op tijd betalen van de loonbelasting en omzetbelasting, omdat we graag willen dat u als ondernemer in staat bent om op tijd te betalen. Waar de Belastingdienst stopt, gaan wij verder.

Deze blog is geschreven door Jeroen Boon, account manager bij Rollema & Partners horeca-administratie. Wilt u contact opnemen dan kan dat via jeroenboon@spronsen.com, of telefonisch: 071 541 88 66 of via LinkedIn.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.