Vooral retail snoept omzet van horeca af

10-10-2012 De grenzen tussen retail en de horeca vervagen steeds meer en volgens de bank zijn het met name de retailers die de overstap wagen. “Daardoor slagen zij er in om steeds meer omzet van de horeca af te snoepen”, aldus de Rabobank.

Het aantal (kleinere) horecabedrijven gaat verder afnemen door schaalvergroting en professionalisering. Vooral cafés en discotheken hebben het moeilijk hierbij. Naast de conjunctuur spelen hier structurele problemen en te lage rendementen. De hotelbranche kan nog profiteren van de toename van buitenlandse gasten. Er blijkt echter nog steeds sprake te zijn van een groeimarkt.

Verder blijkt uit het rapport dat gemeenten positief staan tegenover het vergroten van het (verblijfs-) recreatieve aanbod. Om de aantrekkelijkheid van de gemeenten te vergroten zou de horeca ook als tool worden gebruikt.

Deze blog is geschreven door Peter Arends, adviseur bij Van Spronsen & Partners horeca – advies. Wilt u contact opnemen dan kan dat via leonievanspronsen@spronsen.com, of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.