Vloggen is het nieuwe bloggen

11 januari 2016 – Nick ten Hove, adviseur bij Van Spronsen & Partners horeca – advies, blogt over vloggen en hoe je als ondernemer hier mee om moet gaan.

Bloggen is inmiddels wel ingeburgerd bij de meeste volwassenen. Wij bloggen met ons bedrijf met hoge frequentie en dit levert regelmatig exposure op in de marketing. Alle onderwerpen (!!) zijn bruikbaar voor een blog; heb je ergens gegeten? Heb je iets opvallends meegemaakt? We bloggen erover.

Maar dan ineens komt het bericht dat Enzo 1.000.000 volgers heeft op YouTube. Heeft u wel eens van Enzo gehoord? Of pas na zijn optreden bij Humberto Tan? Waarom is het vloggen zo populair? Omdat de tienergeneratie steeds minder leest en graag snel leuke video’s tot zich neemt. Weet u dat YouTube meer gebruikt wordt dan Google?
Alles is op YouTube te vinden, ook vlogs. De site Your little blackbook gaat over hotspots in Amsterdam (fastfood, restaurants, hotelbars etc.), en is beter vindbaar dan de gevestigde orde: Zoover, Elle en bijvoorbeeld de culinaire gidsen. Haar vlogs zijn laagdrempelig. Zij gaat binnen bij Dim Sum Now (zie ook op horecatrends.com) en vervolgens zie ik de dimsum stomen in beeld, voorzien van eenvoudig commentaar. Grappig zijn ook de gezichten om haar heen (veelal buitenlandse toeristen) die zich lijken af te vragen waar dit in hemelsnaam over gaat.

Wij hebben de proef op de som genomen en een collega (anoniem op verzoek) op pad gestuurd als vlogger. In het uitgaansleven deed hij zich voor als een populaire vlogger. De camera doet zijn werk. De aandacht van alle mensen eromheen was instant en enorm. Vloggers zijn de nieuwe generatie BN’ers.

Wat moet u ermee? Als er iemand in uw zaak met een cameraatje bezig is, zorg dan dat u hier leuk op inspeelt en de ‘vlogger’ een onvergetelijke ervaring verzorgd. Er kijken misschien wel  een miljoen potentiële gasten mee….

Nick ten Hove, adviseur bij Van Spronsen & Partners horeca – advies. Wil jij contact opnemen dan kan dat via nicktenhove@spronsen.com of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn

Deze blog is geschreven door een junior adviseur. Wilt u contact opnemen dan kan dat via leonievanspronsen@spronsen.com, of via niektimmermans@spronsen.com of telefonisch: 071 541 88 67.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.