Verleid nieuwe gasten met het winnen van een friettest!

27 mei 2015 – Bram Kosterink, laat de waarde zien van het bieden van goede kwaliteit en het nut van het groots vermelden van het winnen van een prijs.

Afgelopen weekend was ik met de hele familie een weekend naar Zeeland. Op de zaterdag besloten wij naar Middelburg te gaan en daar na een middag slenteren door de stad een frietje te eten. Waar ga je dan de lekkerste friet eten? Natuurlijk bij de beste “snackbar” van Zeeland (aldus het AD), Frietboetiek BTje Anders.

De AD friettest is niet onbesproken geweest de afgelopen weken. Zo zou niet alle friet hetzelfde worden getest, bij de één wordt het direct geconsumeerd bij de ander wordt het in een zakje meegenomen en een paar minuten later genuttigd. Ook het vooroordeel tussen verse friet en voorgebakken friet van grote merken zou meespelen in het oordeel. Maar goed dat terzijde, terwijl wij met de hele familie door Middelburg liepen viel mijn oog op een klein steegje met een groot spandoek en een krijtbord met het logo van het AD. Direct was te lezen “De Beste Zeeuwse Friet” en “Cijfer friet: 9.5” (zie foto).

Frietboetiek BTje AndersFoto: Bram Kosterink

Je zou kunnen zeggen wat overdreven om zo’n groot spandoek neer te hangen, maar had dit er niet gehangen waren wij hier waarschijnlijk nooit gaan eten. Al was de friettest niet helemaal onbesproken deze marketing actie zorgt er mede voor dat de hele frietzaak tot de nok toe gevuld was (circa 40 couvert) en er een lange rij bij het afhaalloket stond.

Deze ondernemers weten dat ze in een straat zitten die niet lekker in de loop ligt (er komen niet veel mensen langs). De goede kwaliteit en hun waarschijnlijk grote groep trouwe bezoekers maken deze “snackbar” tot een daverend succes en zeker de moeite waard om te bezoeken. De hoge notering in de AD friettest in combinatie met de eigen marketing zorgt er ook voor dat een nieuwe groep gasten worden bereikt.

Bram Kosterink, adviseur Van Spronsen & Partners horeca-advies

https://nl.linkedin.com/in/bramkosterink

Deze blog is geschreven door een junior adviseur. Wilt u contact opnemen dan kan dat via leonievanspronsen@spronsen.com, of via niektimmermans@spronsen.com of telefonisch: 071 541 88 67.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.