Vaststelling TVL 1 juni tot en met 30 september 2020

De TVL (tegemoetkoming vaste lasten) betreft een belastingvrije tegemoetkoming voor mkb ondernemers om de vaste lasten te helpen dekken. Heeft u de TVL-vergoeding ontvangen voor de periode van 1 juni tot en met 30 september? U heeft dan tot 1 april 2021 om uw definitieve omzet door te geven.  

Wat houdt een vaststelling voor de TVL in: 

  • Bij het indienen van de aanvraag voor de TVL wordt een voorschot bedrag berekend op basis van uw geschatte omzetverlies.  
  • Bij de vaststelling wordt naar de definitieve omzet van de aanvraag periode gekeken, 1 juni tot en met 30 september in dit geval. Bij voorkeur worden de btw-aangiftes van dit 2e en 3e kwartaal van 2020 hierbij geüpload. 
  • Op basis van deze kennis wordt bepaald of u nog een nabetaling tegoed heeft of een deel van het voorschot moet terugbetalen. Als het omzetverlies gelijk is aan uw opgegeven schatting, dan ontvangt u de laatste 20%. 

Hoe geeft u de definitieve omzet door? 

  • Via het portaal van de RVO kunt u door middel van eHerkenning of DigiD inlog gegevens de aanvraag van 1 juni tot en met 30 september beheren.  

Hiervoor heeft u de volgende gegevens nodig: 

  • Het KVK-nummer van uw onderneming. 
  • Uw contactgegevens: naam, telefoonnummer, e-mailadres. 
  • Het bankrekeningnummer dat op naam staat van uw onderneming. Heeft u een eenmanszaak en heeft u geen zakelijk bankrekeningnummer? Dan mag u uw privérekeningnummer doorgeven waarop de zakelijke transacties uit uw onderneming plaatsvinden. Het is belangrijk om dit rekeningnummer goed te controleren aangezien deze wordt gebruikt voor het overmaken van de tegemoetkoming.  
  • Omzetgegevens 2e en 3e kwartaal 2020 
  • Btw-aangiften 2e en 3e kwartaal 2020 of van de betreffende 6 maanden, als pdf-bestand 
  • Doet u btw-aangifte per jaar of hoeft u geen btw-aangifte te doen? Wacht dan tot begin 2021 met het invullen van uw werkelijke omzet.  

De doelstelling van het RVO is om de vaststelling binnen 16 weken te behandelen.  

Wij kunnen u hier uiteraard in begeleiden, neem contact op met uw contactpersoon. 

Deze blog is geschreven door Jeroen Boon, account manager bij Rollema & Partners horeca-administratie. Wilt u contact opnemen dan kan dat via jeroenboon@spronsen.com, of telefonisch: 071 541 88 66 of via LinkedIn.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.