Tip: Verbeter zelf de online vindbaarheid

Is uw restaurant al geverifieerd bij Google? Recent ben ik bij het Nederlandse kantoor van de zoekmachinedeskundigen op bezoek geweest. Google Nederland heeft de relatie gelegd tussen online browsegedrag en restaurantbezoek. Daarmee maken ze inzichtelijk op welke manier potentiële gasten bepalen waar ze gaan eten. Er staan interessante resultaten in voor de horecaondernemer die zich graag verdiept in marketing.

Wist u dat de helft van de bezoekers zich laten leiden door ‘online’ informatie? En dat de keuze voor een restaurant ongeveer 7 dagen duurt? De gemiddelde tijd die een potentiële gast besteedt aan het bekijken van uw site ligt tussen de 3 en 6 minuten. Bij de zoektocht naar restaurantsites is vermelding op iens.nl en eet.nu belangrijk, maar zeker ook gemakkelijke toegankelijkheid in (mobiele) zoekmachines. Hierbij kan het verifiëren van uw zaak bij Google verschil maken. Daarmee is uw zaak gemakkelijk vindbaar in Google Maps en maakt u automatisch een Google+ account aan. Het kost geen geld, weinig tijd en kan direct zorgen voor een optimalisatie van de beschikbare informatie online. Bekijk de verificatiepagina van Google voor meer informatie. De automatisch aangemaakte Google+ pagina is te verrijken met extra foto’s, bedrijfsgeschiedenis en andere informatie.

 

Deze blog is geschreven door een junior adviseur. Wilt u contact opnemen dan kan dat via leonievanspronsen@spronsen.com, of via niektimmermans@spronsen.com of telefonisch: 071 541 88 67.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.