Think global, act local

7 december 2011 – Verander je achtertuin in een restaurant. Dat is wat een gezin in Malibu in de Verenigde Staten heeft gedaan. De familie Henderson woont op een boerderij met een prachtig stuk land eromheen, wat vol staat met fruitbomen, wijnranken, verschilleden soorten groenten met loslopen geiten, kippen en een varken die deels voor de entertainment zorgen, omgedoopt tot Malibu Farm Dinner. Dit is gelijk de locatie van hun restaurant. Alle gasten kunnen aan één grote tafel aanschuiven en krijgen een vers uit eigen tuin, volledig biologisch bereidde maaltijd voorgeschoteld. Dit heb ik onlangs gespot voor Horecatrends.com.

‘Lokaler’ krijg je het niet; micro-economie op den top. Het gezegde ‘een beter milieu begint bij jezelf’ kennen we al een tijdje, maar dit vind ik toch wel een heel mooi voorbeeld hiervan. Om jezelf en je gasten bijna volledig te kunnen voorzien in één van de eerste levensbehoefte en ook nog eens een geweldig beleving erom creëren, vind ik geweldig. Alles is volledig biologisch, er worden nauwelijks voedselkilometers gemaakt en dit is dus een zeer’ groen’ concept. Toch blijft de beleving en het totaal plaatje die hierbij komen kijken natuurlijk één van de belangrijkste aspecten voor de gast. Dat is uiteindelijk waar we allemaal naar op zoek zijn. We willen verrast worden. Malibu Farm heeft dit goed begrepen en het concept in een volledig groen jasje gestoken, waarmee ze dicht bij hun zelf zijn gebleven.

Christel Hendriks

Deze blog is geschreven door Peter Arends, adviseur bij Van Spronsen & Partners horeca – advies. Wilt u contact opnemen dan kan dat via leonievanspronsen@spronsen.com, of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.