Theatershow op ’t terras – Bediening vs. gasten

3 april 2017 – Een showtje was het weer de afgelopen week op het terras. Van een rondje langs de Haagse en Scheveningse terrassen kregen mijn vriendin en ik een grote glimlach op ons gezicht. Natuurlijk vanwege het mooie weer maar ook van het theater dat zich afspeelt op het terras deze dagen.

Bij een Schevenings strandpaviljoen hadden wij het voorprogramma. Beginnend bij het bestellen van een glas wijn en een paar kleine hapjes voor de stille trek. Na de bestelling zet je je schrap, het lijkt alsof de muziek iets harder gaat en dan komt de runner met onze drankjes. Tenminste dat lijken toch echt onze drankjes. Toch loopt ze ons strak voorbij om vervolgens bij een andere tafel, wat later blijkt, de verkeerde drankjes te willen uitserveren. Snel vindt er overleg plaats met de collega die de bestelling heeft opgenomen en met een kleine omweg zitten wij dan aan ons glas witte wijn.

De hapjes worden iets later gebracht en ook hier gebeurt hetzelfde mee. Het blijft me toch verbazen dat het personeel niet weet naar welke tafel ze moeten lopen. Voorheen irriteerde ik me hieraan, ik weet inmiddels dat het de eerste weken zo gaat. Zo erg zelfs dat je de fouten bijna zit te turven.

Tussenstand 0-1

Goed, tussenstand bediening versus gasten, 0-1. Door naar de bekendste terrassen van Den Haag, die aan het plein. Hier wordt de hoofdact opgevoerd. Wat een drukte trouwens, heerlijk die bruisende terrassen, top voor de gasten en ondernemers. Hier is het personeel wat beter ingespeeld op het voorspelde mooie weer. Dan wijst mijn vriendin mij op twee dames die net hun drankjes hebben besteld en beslissen om toch naar binnen te gaan. Toch nog niet zo warm een tafeltje in de schaduw. Nu is het wachten op de runner en de drankjes. Dat het een runner betreft wordt nog even benadrukt als blijkt dat de gasten waar de drankjes naar toe moeten er niet zijn. Zonder overdrijven loopt de runner het hele terras over om vervolgens zonder succes weer naar binnen te lopen. Niet de schuld van de bediening, dit keer laat de gast zich van een minder goede kant zien, bediening versus gasten, 1-1.

Laten we nou als gasten beloven dat we op drukke dagen het de bediening niet onnodig moeilijk te maken. Zoals hierboven aangegeven is het al lastig genoeg om soms het drankje op de juiste plek van bestemming te krijgen. We hebben genoten van de mooie voorstelling en verheugen ons op het terrasseizoen van 2017!

Contact

Bram Kosterink, adviseur Van Spronsen & Partners horeca-advies. Bram is te bereiken via e-mail op bramkosterink@spronsen.com en telefonisch op 071 541 88 67 of via LinkedIn.

Deze blog is geschreven door een junior adviseur. Wilt u contact opnemen dan kan dat via leonievanspronsen@spronsen.com, of via niektimmermans@spronsen.com of telefonisch: 071 541 88 67.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.