Tafeltje dek je en duurzame thuisbezorgmaaltijden

29 juni 2016 – Marjolein van Spronsen, verantwoordelijk voor de Marketing & Communicatie bij de Van Spronsen & Partners Groep blogt over de kleine details in de horeca. Dit keer over duurzame thuisbezorgmaaltijden en een initiatief van een restaurant voor een ‘eigen’ tafeltje dekje service.

Recent las ik een artikeltje op Grubstreet.com over het volledig niet duurzaam zijn van de maaltijd boxen die momenteel zo razend populair zijn. Zelfs de maaltijd boxen waarvan de eigenaren stellen dat er alleen biologisch afbreekbare en recyclebare verpakkingsmaterialen worden gebruikt, schijnen niet echt duurzaam te zijn.

Het deed mij denken aan een initiatief van een restaurant/cafetaria ergens in een gemeente in het zuiden van het land. De eigenaresse van dit restaurant was haar eigen ‘tafeltje dek je’ begonnen voor mensen die daarin waren geïnteresseerd. Elke werkdag kookte ze een ‘dagmenu’ waar je, je op kon inschrijven. Hier werd met name gebruik van gemaakt door 65-plussers die graag lekker aten, vertelde de eigenaresse. Ze had op dat moment standaard zo’n 50 maaltijden per dag, buiten de omzet van het restaurant om en de maaltijden werden bezorgd in schalen die met de volgende maaltijd weer retour gegeven konden worden. Dit was ergens in het begin van deze eeuw. Jammer genoeg hadden we toen www.horecatrends.com nog niet in de lucht want dan hadden we er zeker over geschreven. Tenslotte was het een duurzaam en gedurfd initiatief ‘avant la lettre’!

Natuurlijk kun je als restaurant het initiatief zo ‘kopiëren’, zeker in een omgeving waar ouderen graag investeren in een lekkere maaltijd. Als ik alleen al zie hoe vaak mijn ouders van 80+ even een hapje buiten de deur gaan eten omdat mijn moeder geen zin heeft om te koken.. Dan kan ik mij voorstellen dat ze zich graag inschrijven op een ‘thuisbezorg’-maaltijd van hun favoriete restaurant tegen de tijd dat ze minder mobiel worden.

Mijn generatie (50+) en de generaties onder mij zijn natuurlijk helemaal gewend aan de thuisbezorg maaltijden maar voor de oudere generatie werkt het nog niet zo. Spreek deze generatie aan in je restaurant, vertel dat je eventueel ook maaltijden thuis kunt bezorgen en dat dit met een telefoontje is te bestellen. Wie weet bezorgt het jou ook extra omzet. En als je dan bezorgt in retourneerbare schalen werk je ook nog eens volledig duurzaam!

Marjolein van Spronsen, verantwoordelijk voor de Marketing & Communicatie bij van Spronsen & Partners horeca – advies. Wil jij contact opnemen dan kan dat via marjoleinvanspronsen@spronsen.com of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.

Deze blog is geschreven door Marjolein van Spronsen, verantwoordelijk voor de Marketing & Communicatie bij van Spronsen & Partners horeca – advies. Wilt u contact opnemen dan kan dat via marjoleinvanspronsen@spronsen.com, of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.