Strooien met kleuren is hot!

In India is het een eeuwenoude traditie, in Nederland wordt het sinds dit jaar steeds populairder: het strooien met bontgekleurd poeder. Ieder jaar wordt in India de lente ingeluid met het ‘Holi’ feest. Men viert de overgang van de winter naar de lente maar volgens het Hindoeïstische geloof is het ook de overwinning van het goede op het kwade. Mensen werpen tijdens deze dag elkaar bontgekleurd poeder (Gulal) toe en beschilderen elkaar. Deze ene dag is iedereen jong of oud, arm of rijk gelijk aan elkaar.

Nederland wordt ook steeds kleurrijker…  Vorig jaar werden er al een aantal kleurrijke festivals georganiseerd, maar dit jaar zien wij een enorme opkomst. Naast de festivals als het ‘Holi Festival of Colours’ en het ‘Mumbai Color Festival’ worden er zelfs kleuren naar elkaar gegooid tijdens het lopen van de 5 km lange ‘Color run’.  Maar ook de opening van het Rijksmuseum was één groot kleurenfestijn. De kleuren rood, wit, blauw en oranje vlogen de bezoekers om de oren.

Ik betwijfel of deze feesten dezelfde insteek hebben als in India. Ik bedoel 5 km hardlopen en elkaar bestrooien met poeder? Ik denk meer dat iedereen het geweldig vindt om elkaar met poeder te beschilderen en bekliederen, het heeft ook wel wat vrolijks. En ja ik geef toe… op mijn planning staat ook een kleurrijk festival. Kom op wie vindt dat nou niet leuk toch..? 😉

Aangezien het vooral bij jongeren erg populair is, is het misschien leuk om als discotheek of strandtent deze eeuwenoude traditie, op moderne wijze toe te passen. Gaat u er iets origineels mee doen, laat het ons dan weten! Wij plaatsen het dan graag op horecatrends. Bekijk de video van het kleurenfestijn in India hier.

Laura Stoter

Deze blog is geschreven door Marjolein van Spronsen, verantwoordelijk voor de Marketing & Communicatie bij van Spronsen & Partners horeca – advies. Wilt u contact opnemen dan kan dat via marjoleinvanspronsen@spronsen.com, of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.