Stop met horecakaas / hotelblokkaas

2 juni 2017 – Niek Timmermans vindt blokken of plakken horecakaas niet lekker, zelfs zo erg dat hij het niet vindt kunnen en er een blog met oproep aan waagt.

Of het nu de kaas is op het ontbijtbuffet van een vier sterrenhotel, de kaas onder mijn uitsmijter in een wegrestaurant, de kaas op de tosti bij het zwembad, de kaas van mijn broodje gezond bij de benzinepomp of de kaas van clubsandwich op de golfclub. In de Nederlandse horeca krijg ik (bijna) overal dezelfde smakeloze vierkante plakken kaas.

U kent ze wel of verkoopt ze misschien zelfs wel aan uw gasten. Die vierkante blokken vacuüm verpakte hotelblok-kaas die zo lekker de snijmachine in gaat. Of erger nog, van die strekkende meters voorgesneden plakken kaas die zo makkelijk op het ontbijtbuffet te kwakken zijn. Waarom accepteren we met elkaar deze gemakzuchtige variant van een product dat zo mooi kan zijn?

Ik ben dan misschien een liefhebber, maar de gemiddelde supermarktkaas heeft meer smaak dan de zogenaamde horecakaas. De term horecakaas alleen al. Hiermee wordt de horeca geassocieerd met een smakeloos, gemakzuchtig en anoniem massaproduct. Niet bepaald termen waarmee u geassocieerd wilt worden, lijkt me. In eigentijdse horeca straalt passie voor het vak, authenticiteit, ambachtelijk, streekgeboden, biologisch, duurzaam, ga zo maar door. Waarom dan niet in de kaas?

Ik heb daarom een oproep aan alle horecaondernemers van ons land: kunnen we alstublieft stoppen met deze variant van kaas in onze sector? Ga naar een kaasspecialist, zoek verbinding met een lokale kaasboer of bestel op zijn minst kaas met smaak, die heeft de groothandel ook!

Contact

Niek Timmermans, adviseur bij Van Spronsen & Partners horeca-advies. Niek is te bereiken via niektimmermans@spronsen.com, telefonisch via 071 541 88 67 of via LinkedIn.

Deze blog is geschreven door Niek Timmermans, adviseur bij Van Spronsen & Partners horeca – advies. Wilt u contact opnemen dan kan dat via niektimmermans@spronsen.com, of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.