Startersdag vergroot kans op overleven.

09-10-2012 Van de 100 startende ondernemers zijn er na twee jaar nog 78 over en na vijf jaar nog 57 ondernemers over. Ondanks een goede voorbereiding en motivatie is dus niet iedere starter succesvol. Ondernemers die begeleid worden door een coach in de opstartfase hebben een grotere kans om te overleven met hun bedrijf dan ondernemers die het op eigen kracht doen, blijkt uit onderzoek van ITS.

In Nederland zijn diverse begeleidingstrajecten voor startende ondernemers. In Gelderland, Flevoland en Overrijssel is er bijvoorbeeld IkStartSmart©. Tijdens dit traject worden ondernemers gesteund door een coach; krijgen een budget voor seminar en trainingen; worden zij gefaciliteerd in het opbouwen van een netwerk en hebben ze toegang tot een microkrediet. Met dit begeleidingstraject wordt de kans dat de bedrijven nog bestaan na 5 jaar opgehoogd naar 80%. In Gelderland is de overlevingskans van de startende bedrijven na 5 jaar lager dan het landelijk gemiddelde, namelijk 53%. IkStartSmart© kan hier dus een betere uitkomst bieden.

De startersdag van de KvK is op zaterdag 3 november op 18 locaties in het land. Tussen 10.00 en 16.00 uur kunnen startende (horeca)ondernemers onder meer een informatiemarkt bezoeken en worden diverse presentaties gegeven over onder andere financiën, marketing en sociale media. Daarnaast is er gelegenheid om te netwerken. De toegang voor de startersdag is gratis, maar aanmelden is wel vereist.

Deze blog is geschreven door Peter Arends, adviseur bij Van Spronsen & Partners horeca – advies. Wilt u contact opnemen dan kan dat via leonievanspronsen@spronsen.com, of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.