Samenwerken voor gratis WiFi

08-09-2015 – Sri Lanka maakte afgelopen juli bekend dat het land in samenwerking met Google voor volledige internetdekking gaat zorgen. Horecatrends.com schreef hierover en toonde het serviceniveau van het land aan.

Maar als we het dichter bij huis zoeken kunnen de Nederlanders er ook wat van. Onlangs zat ik te genieten van een drankje op een terras in mijn woonplaats Haarlem. Onder het glas lag een viltje met daarop de boodschap: “FREE WIFI HAARLEM op en rondom de Grote Markt.” Ik vond Haarlem al een mooie en gastvrije stad, maar dit creëert toch een beetje extra toegevoegde waarde. Het gratis netwerk is een initiatief van de Centrum Management Groep (gemeente Haarlem, KHN, ondernemersverenigingen etc.) en Ziggo. Het is niet alleen prettig voor inwoners die niet over 4G of een ongelimiteerde databundel beschikken, maar wat te denken van toeristen die een dagje uit zijn in de stad?

Het ‘Free Wifi’-verschijnsel is al in meerdere steden geïntroduceerd zoals Zwolle, Breda, Enschede etc. Ik vind het vooral mooi om te zien dat meerdere groepen en verenigingen kunnen samenwerken om een hoger serviceniveau te bereiken en hierdoor de stad promoten. Samenwerken met andere partijen biedt kansen. Het zorgt voor een win-win situatie. Dat gebeurt hier, terwijl ik dit nu schrijf en gebruik maak van de gratis wifi in Haarlem.

Wesley Huning, adviseur bij Van Spronsen & Partners horeca-advies
LinkedIn

Deze blog is geschreven door een junior adviseur. Wilt u contact opnemen dan kan dat via leonievanspronsen@spronsen.com, of via niektimmermans@spronsen.com of telefonisch: 071 541 88 67.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.