Rundvlees op maat

Via de Duitse website Mycow kun je een stuk koe uitkiezen op basis van ras. Om het vlees extra lekker te maken is het ook mogelijk om het beest in de weide te laten slachten. Gek, vlees hoort toch in een pakje bij de supermarkt te liggen?

Online
Straks krijgen we nog meer van dit soort real-life farmville boerderijen waarbij je met een aantal mensen een schuur of weide via internet kan beheren. Dan gaan we steeds meer naar zelf koeien ‘kweken’ zonder tussenkomst van een –menselijke- boer. Sterker nog, wie weet behoort zelf slachten via internet ook wel tot de mogelijkheden. Alhoewel, ik heb mijn Tamagotchi bijvoorbeeld ook nooit zelf kunnen weggooien.

Stadsmens
Aan de andere kant, ik heb als geboren en getogen Amsterdammer nog nooit de fase tussen het levende wezen en het plastic verpakte biefstuk gezien. Het is vast geen pretje, maar stiekem maakt het me wel nieuwsgierig en lijkt het me niet verkeerd voor ‘ons stadsmensen’ om eens geconfronteerd te worden met ‘vleesverwerking’. Een van de opties is natuurlijk om het productieproces te filmen en via een QR-code op de verpakking beschikbaar te maken.

Selectiever?
Ben benieuwd of een pakketje met zelfgekozen rundvlees iets verandert in de beleving van de dier-naar-bord keten. Het kan zomaar veroorzaken dat mensen wat selectiever worden en liever voor een ‘mooi’ stukje vlees in de week gaan in plaats van de euroknallers. Met een minimum afname van 5 KG bij Mycow is dat voor mijn eenpersoonshuishouden wel wat lastig, hoewel het ‘Überraschung’ pakket  wel ruig klinkt.

Armand Sol

Armand 

Deze blog is geschreven door Peter Arends, adviseur bij Van Spronsen & Partners horeca – advies. Wilt u contact opnemen dan kan dat via leonievanspronsen@spronsen.com, of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.