Rookruimtes in horeca verdwijnen? Geen paniek!

18 april 2018 – Raak als horecaondernemer vooral niet in paniek als je rookruimte moet verdwijnen! Lennert Rietveld geeft vijf originele ideeën om nieuwe gasten te trekken!

Rookruimtes in horeca verdwijnen? Geen paniek!

Er is een kans aanwezig dat u één van die ondernemers bent die een rookruimte beschikbaar heeft voor uw rokende gasten. U heeft in het verleden hierin geïnvesteerd om uw vaste gasten niet teleur te stellen of af te stoten. Met het aangekondigde verbod op de rookruimten, moet u deze ruimte wederom aanpassen. Een redelijk grote beer op de weg, maar misschien kunt u er een kans in zien. Wie weet is dit de uitgelezen kans om twee vliegen in een klap te slaan: de rokende gasten te verleiden bij u te blijven én een geheel nieuwe doelgroep aan te spreken. U krijgt immers een ruimte tot uw beschikking die een nieuwe invulling moet krijgen.

Geen rookruimte meer? Geen paniek, hierbij vijf leuke nieuwe invullingen voor deze ruimte die gaan scoren met voorbeelden van onder andere www.horecatrends.com, waarop wij ondernemers inspireren met voorbeelden van leuke ideeën en nieuwe concepten:

  • Mini Arcade hal; helemaal hip én gericht op een nieuwe doelgroep (jongeren, Millennials). Lekker in het zicht: Arcade games, flipperkasten of een Wii-ruimte voor de nodige beweging. Nog moderner zijn de Virtual Reality spelen!
  • Funny Fitness; richt het in als een mini-workout ruimte met gewichten, trekrek of leuke loopband. Maak het ‘Funny’ door er games of energie teller aan te koppelen. Wek je eigen energie op met een loopband en geef de opgewekte energie als korting op de rekening terug! De gast doet nog wat aan zijn gezondheid ook.
  • Green Garden; bouw het om tot een mini kruidentuin, een vertical garden voor eigen groenten. Dit ziet er vreselijk goed uit en geeft je bedrijf een duurzame uitstraling. Met goede verlichting ziet het er ook prachtig uit.
  • Escape Room: zeer populair en in alle vormen en maten te verkrijgen. Bij een kleine ruimte wordt het een escape-cel. Die bestaat al bij escape room The Prison. Gasten laten zich hier opsluiten en moeten er zelf zien uit te komen. Fun element tijdens een bezoek, goed te combineren met promotie van de eigen zaak.
  • KidsCorner: richt een mini-playroom in met computergames, klimbak, kleurwanden, ligkussens en eventueel een paar tv schermen. Kinderen in het zicht en ouders blij, maak het geluidsarm dan zijn andere gasten ook blij.

Nog twee extra ideeën, met de focus op Millennials: ten eerste creëer een Private Netflix Booth! Helemaal hip, je hebt een goede verbinding nodig, een plasma tv-scherm en surround sound system. Met lekkere stoelen of banken creëer je een private Netflix mini-bioscoop dat natuurlijk te boeken is met een tapas en bubbels arrangement.

Je kunt er natuurlijk ook een Mini Work Space van maken. Zeker interessant idee als je veel gasten hebt die je bedrijf bezoeken met een laptop. Waarom dan niet een extra plek voor de werkende gast creëren? Riep iemand niet dat bellen het nieuwe roken is? Richt de ruimte geluidsarm in om te kunnen werken of bellen. Hoge tafels met krukken en geluidsdichte wanden. Een soort van moderne telefooncel in je horecabedrijf.

Kom je niet uit de  voeten met een van deze ideeën of heb je een andere creatieve invulling van je voormalige rookruimte gevonden? Laat het ons weten en we besteden er graag aandacht aan op horecatrends.com of we denken met je mee naar nieuwe creatieve oplossingen! Kicken..

Contact

Lennert Rietveld, senior adviseur bij van Spronsen & Partners horeca – advies. Wil jij contact opnemen dan kan dat via lennertrietveld@spronsen.com of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.

Deze blog is geschreven door een junior adviseur. Wilt u contact opnemen dan kan dat via leonievanspronsen@spronsen.com, of via niektimmermans@spronsen.com of telefonisch: 071 541 88 67.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.