Rondje Bord

Vanuit Horecatrends.com geven we regelmatig trendpresentaties. Laatst waren we te gast bij Our Common Food om de teams die meedoen te inspireren met een presentatie. Our Common Food is een samenwerking tussen Stichting Oikos, Oxfam Novib en lokaalmondiaal en wil initiatieven op gebied van gezond, duurzaam en eerlijk voedsel in Nederland zichtbaar maken én verbinden. De Prezi is hier te bekijken.

Eetbaar?

Uit verschillende trendontwikkelingen heb ik een paar praktische voorbeelden gepakt. Zo geloof ik in voedselalternatieven en heb ik zelfs gesteld dat we binnen vijf jaar insecten in de supermarkt kunnen kopen. Het is nog niet eens zo’n gek idee, bij de Sligro zijn sprinkhanen al te koop! Leuk om te zien is dat oude groenten en het bereiden ervan ook steeds meer een topic wordt. Boerenkool en bruine bonen, zijn op geheel andere wijze te serveren dan we zijn gewend. Zet u ze deze winter ook op de kaart?

Vóór het bord

Afgezien van de kaart is alles vóórdat eten op het bord terechtkomt erg interessant voor de bewuste consument. Biedt als hotel-restaurant eens een excursie aan om samen met de kok inkopen te doen bij lokale boeren. Ik weet zeker dat dit nieuwsgierige vakantiegangers aanspreekt. Het kost de kok iets meer tijd, maar de betrokkenheid met de gast krijgt hierdoor een enorme boost.

Op weg naar het bord

Over betrokkenheid gesproken. Ik was laatst op een bruiloft van een middelbare schoolvriend in Slot Zeist en de cateraars konden mij niet adviseren over de hapjes die ze uitdeelden. De omschrijving lukte nog wel, maar ze hadden geen idee van de smaak. Alsjeblieft, laat het bedienend personeel proeven wat ze serveren! Zorg bij de introductie van een nieuwe kaart voor een proeverij met kleine gerechten of neem het voorbeeld van Restaurant De Wits dat voor zo’n proeverij ook de vaste klanten uitnodigt.

Deze blog is geschreven door Peter Arends, adviseur bij Van Spronsen & Partners horeca – advies. Wilt u contact opnemen dan kan dat via leonievanspronsen@spronsen.com, of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.