Prijs driesterrenrestaurant 88 procent hoger

25-6-2012 – Eén Michilinster zorgt in New York voor 44% hogere prijzen, 3-sterrenrestaurants maar liefst 88%. Dit blijkt uit een onderzoek van 3 academici, samengevat door Grub Street New York. Het lijkt logisch dat restaurants die worden vermeld in de Michilingids hun prijzen verhogen, maar uit een ander een onderzoek blijkt dat reviews over een zaak zeker niet de belangrijkste factor zijn voor hogere prijzen.

De onderzoekers keken naar de prijzen voor een Michilingids uitkwam en een jaar later. Restaurants die niet in de gids voorkwamen hadden hun gemiddeld verhoogd met 0,46%. Restaurants die wel in de gids voorkwamen hadden hun gemiddeld verhoogd met 8,52%; dat is 18 keer zoveel. Restaurants die hun eerste ster ontvingen, verhoogde hun prijs met 44%. Bij het ontvangen van drie sterren was dit ongeveer 88%.

De onderzoekers hebben hier twee redenen voor vastgesteld. Ten eerst zorgt een ster voor enorme druk op de chef. Vervolgens zijn grote inspanningen en hoge investeringen nodig om het niveau te behouden. Hogere prijzen moeten die investeringen terug verdienen.

De tweede reden is dat de horecaondernemer nu meer geld kan investeren in andere zaken dan het koken.

Dit is een samenvatting van het originele bericht op: newyork grubstreet

Deze blog is geschreven door Peter Arends, adviseur bij Van Spronsen & Partners horeca – advies. Wilt u contact opnemen dan kan dat via leonievanspronsen@spronsen.com, of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.