Onderzoeksraad start ketenonderzoek Salmonellazalm

25-10-2012 De Onderzoeksraad voor Veiligheid start een onderzoek naar de Salmonella-uitbraak. De omvang en het verloop van de besmetting is de aanleiding voor dit onderzoek.

Het onderzoek van de Raad richt zich op hoe Foppen is omgegaan met het risico van Salmonellabesmetting. Daarnaast wordt ook onderzocht hoe de overheid en Foppen de uitbraak hebben aangepakt en bestreden.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid probeert de achterliggende oorzaken van het voorval te achterhalen om daarmee de veiligheid in Nederland te verbeteren. Dit om herhaling te kunnen voorkomen. Eén van de sectoren waar de raad bevoegd is om onderzoek naar te doen, is de sector Voedselveiligheid.

De schuldvraag of de aansprakelijkheid blijven buiten beschouwing, omdat het onderzoek zich uitsluitend op de lessen voor de toekomst richt.

Meer informatie op EVMI.nl

Deze blog is geschreven door Marjolein van Spronsen, verantwoordelijk voor de Marketing & Communicatie bij van Spronsen & Partners horeca – advies. Wilt u contact opnemen dan kan dat via marjoleinvanspronsen@spronsen.com, of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.