Nieuwe ‘stationshoreca’ oplossing voor fileprobleem?

14 oktober 2016 – Bram Kosterink, adviseur bij van Spronsen & Partners horeca – advies, blogt over het toenemende fileprobleem, is nieuwe ‘stationshoreca’ de oplossing?

Nieuwe ‘stationshoreca’ oplossing voor fileprobleem?
Mevrouw Schultz van Haegen stop met het zoeken, hier de oplossing voor het almaar toenemende fileprobleem, ‘stationshoreca’!

Het is nog maar anderhalf jaar geleden dat ik kennis maakte met het fenomeen, de spits. Zowel in de ochtend, middag als avond. Precies op deze dag nam ik voor het laatst de trein naar het werk en zei ik gedag tegen de geel/blauwe intercity.

Toch heb ik geen gedag gezegd tegen de stations. Zo bezocht ik vorige week het centraal station van Amsterdam en ben ik regelmatig te vinden op het centraal station van Den Haag. Waarom? Omdat toonaangevende/hippe concepten steeds vaker, met name in de randstad, te vinden zijn op stations. Een aantal voorbeelden zijn, Grand Central Food Market in Den Haag voor zowel een goed glas wijn, visplateau, burger of Spaanse hammen. Het vernieuwde Amsterdam heeft nog meer keuze, een aantal voorbeelden zijn Wagamama, Burgerij, Exki, Le Clair en Mr. Sister. Geen concepten als Smullers, Julia’s en De Broodzaak waar de snelheid belangrijker is, maar volwaardige horecaconcepten. Voor mij een reden om het station vaker te bezoeken.

Zet deze trend zich door dan is het niet ondenkbaar dat ik straks de auto weer inruil voor mijn geel/blauwe vriend. Die files word je ook snel genoeg zat! Daarbij komt dat de focus van de NS de komende jaren meer op het vervoer komt te liggen in plaats van de randzaken. Het afstoten van de ´stationshoreca´ is in mijn optiek een win-win situatie. Zowel de kwaliteit van het spoor als de horeca gaat er op vooruit.

Tegen de tijd dat auto’s worden uitgerust met apparatuur om eten en drinken te serveren in de auto dan zeg ik de geel/blauwe vriend wel weer gedag, wat een vriendschap!

Zo ziet u mevrouw Schultz van Haegen, ‘stationshoreca’ kan wel degelijk bijdragen aan het fileprobleem, al is het maar een beetje ;).

Contact
Bram Kosterink, adviseur Van Spronsen & Partners horeca-advies. Bram is te bereiken via e-mail op bramkosterink@spronsen.com en telefonisch op 071 541 88 67 of via LinkedIn.

Deze blog is geschreven door een junior adviseur. Wilt u contact opnemen dan kan dat via leonievanspronsen@spronsen.com, of via niektimmermans@spronsen.com of telefonisch: 071 541 88 67.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.