Nieuwe diensten creëren

Dienst nummer 1; ‘professionele recensies’.

U kunt mij als restaurant of hotel inhuren voor het schrijven van professionele en bovenal positieve (lees erg positieve) recensies. De meeste echte recensenten zijn daadwerkelijk gasten en die laten niet altijd 100% gladde en mooie verkoopachtige recensies achter, maar eerder een stukje waarin het één en ander kort en onduidelijk wordt beschreven. Vaak wat snel geschreven, met taalfouten en onregelmatigheden in de schrijfstijl en vooral niet het complete beeld gevend. Dat wilt u natuurlijk niet, want dit levert een te realistisch beeld van uw bedrijfsvoering op.
De Beroepsrecensent doet het anders; U krijgt een volledige beschrijving als het ware van een ‘gast’ die er geweest is, maar hierin worden alle facetten die u belangrijk vindt beschreven zoals het interieur, de bediening en service, de kwaliteit van het eten, de prijskwaliteit verhouding en bovenal de totale beleving. Wij sluiten daarbij af met een duidelijke aanbeveling. Zoiets als; ‘Hier moet u echt gaan eten!’ Of; ‘Een echte aanrader’.

Het voordeel van het gebruik van De Beroepsrecensent is dat deze recensies goed opvallen tussen de ‘echte’ (lees minder complete) recensies zodat de aandacht van de lezer van recensies (uw potentiele gast) daar meer naartoe gaat. U hoeft niet bang te zijn dat de lezer deze vorm van positieve beïnvloeding doorziet, immers er wordt niet enorm overdreven. Zo geven we bijna nooit drie maal een 10, maar zullen we er altijd een 9 tussen zetten. Op deze manier wordt uw bedrijf op de moderne social media en marketing kanalen beter gepresenteerd. Daarbij werkt dit veel efficiënter dan daadwerkelijk alle verbeterpunten te moeten doorvoeren.

Dienst nummer 2; wij sporen ‘nep-recensies’ voor u op.

U kunt mij als recensie-aanbieder, OTA (Online Travel Agency) of restaurant-vergelijkingssite inhuren om nep-recensies op te sporen. Wij zijn gespecialiseerd in het filteren van nét iets te mooie recensies of verhalen die het verbeeldingsvermogen te boven gaan. Wij leggen hierbij een benchmark aan waarbij per bedrijf het totale recensieaanbod wordt geanalyseerd naar beoordeling en kwaliteit. Op basis van de mediaan en standaarddeviatie bepalen we vervolgens de maximale afwijking op basis van landelijk gemiddelde cijfers. Hier halen we vervolgens de te positieve recensies uit.

Als tweede controlemiddel bekijken we de profielen van de recensenten. Waar reguliere gasten hun eigen naam (voor en achternaam), vaak met foto, blootgeven of juist geheel anoniem blijven om hun positieve of negatieve ervaring te delen, zien we bij de neprecensies vaak juist nepnamen zoals ‘Culi-men’ en ‘Jan1892’. Daarbij zijn de neprecensenten goed te herkennen aan het feit dat ze als ‘expert’ of topper worden aangeduid, gemeten aan het aantal recensies dat men schrijft. Wees op uw hoede. Het kan funest zijn voor de kwaliteit van uw recensie-site, de geloofwaardigheid en bovenal voor de gasten.

Lennert Rietveld, senior adviseur Van Spronsen & Partners horeca – advies

LinkedIn

Deze blog is geschreven door een junior adviseur. Wilt u contact opnemen dan kan dat via leonievanspronsen@spronsen.com, of via niektimmermans@spronsen.com of telefonisch: 071 541 88 67.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.