(Net) op tijd

08 september 2015 – Een blog van Jeroen Boon over de tijd organiseren voor je administratieve organisatie.

(Net) op tijd

Herkent u mijn eerste twee uur van de dag? Douchen, ontbijt maken voor de goegemeente, kleren uitzoeken voor de kids, kids aankleden en aan tafel zetten met hun boterhammetjes, voortgang ontbijt in de gaten houden, lunchpakketjes klaarmaken, zelf ontbijten, klein espressootje, schoenen aan, jassen aan! Kids bij opa en oma droppen, kus, kus knuffel, veel plezier vandaag! Deur dicht en gaan!

Pfffff, en dan kom ik regelmatig te laat. Wat gaat er mis? Dat vroeg ik me laatst af, want die 5 minuten aan het begin van de dag haal je wel weer in denk je, maar uiteindelijk gaat het altijd ten koste van iets anders. Ten koste van ontspannen gevoel, in mijn geval. Je begint te laat, en hebt het idee dat je de hele dag net iets achter de feiten aanloopt. Je werkdag loopt uit, en dus ben je later thuis, en dus wordt op tijd eten ook weer een haastklus. Tja, wat kan ik daar aan doen?

Tijd voor overleg met mijn vrouw, nieuwe afspraken: ’s avonds mise en place voor de avondmaaltijd van de volgende dag, en de wekker een kwartier eerder. Yes!

Ik ben nu een week verder en ik moet zeggen dat het eigenlijk best goed gaat. Op 1 dag na, kwam ik alle dagen op tijd en is ook de avondmaaltijd een rustigere aangelegenheid (met 25 graden buiten in de zon eten helpt ook mee, geef ik eerlijk toe).

Eigenlijk werkt het ook zo met de administratieve organisatie van een bedrijf. Op tijd zijn is daarbij belangrijk. Als dit niet lukt, ga dan eens na waarom het niet lukt. Alles wat met tijd te maken heeft kunt u beïnvloeden met het veranderen van uw tijdschema. Vervolgens is het een kwestie van discipline en u aan de afspraken met uzelf houden.

U zult zien dat u met een kleine verandering, ineens altijd op tijd kunt zijn met het verzamelen, opvragen en doorsturen van gegevens. Het resultaat is het belangrijkst; nuttige informatie vanuit uw administratie en betrouwbare financiële gegevens over uw bedrijf als basis voor uw bedrijfsvoering.

Succes met op tijd zijn!

Deze blog is geschreven door Jeroen Boon, account manager bij Rollema & Partners horeca-administratie. Wilt u contact opnemen dan kan dat via jeroenboon@spronsen.com, of telefonisch: 071 541 88 66 of via LinkedIn.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.