Naamsbekendheid vergroten door duurzame actie als café op de hoek

23 september 2011 – Dat het werkt om een duurzaam label op je bedrijf te plakken weten we. Toch denken we vaak dat dit voorbehouden is aan grotere bedrijven met giga marketingbudgetten. Dat is dus niet zo, wie klein is moet slim zijn.  Een lokale bar in New York heeft vorig jaar een leuke duurzame actie bedacht en uitgevoerd.

Het feit dat wij dit op Horecatrends.com vermeld hebben betekent dat er wereldwijd flink aandacht is geweest voor de actie dat mensen gratis hun flesje water konden komen vullen in het café. Zij hebben in 2009 een website gestart om meer horecaondernemers enthousiast te maken voor hun idee en om de consument te laten weten waar de tappunten te vinden zijn, TapIt. In 2009 alleen in NY nu door heel Amerika. Ze verkopen tegenwoordig ook een BKR (spreekuit als Beaker), een duurzaam waterflesje.

In Nederland is dit systeem nog niet bekend, dus de ondernemers die een soortgelijk systeem samen met concollega’s opzet ontvangt in ieder geval de free publicity. Voor de andere ondernemers geldt dat zij een nieuwe groep gasten hun bedrijf binnen krijgen die zij gratis kraanwater aanbieden maar ook betaald, gefilterd water aan kunnen bieden. Daarnaast geven de ondernemers in NY aan dat deze nieuwe gasten vaak ook een kopje koffie drinken. Win-win dus.
Marjolein van Spronsen.

Deze blog is geschreven door Peter Arends, adviseur bij Van Spronsen & Partners horeca – advies. Wilt u contact opnemen dan kan dat via leonievanspronsen@spronsen.com, of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.