Mkb loopt achter met voorbereidingen IBAN

08-10-2012 Mkb-bedrijven zijn nog niet bezig met het nieuwe bestalingssysteem IBAN. Dat blijkt uit een onderzoek van de Nederlandsche Bank (DNB). Het nieuwe systeem moet uiterlijk 1 februari 2014 in gebruik genomen zijn door elk bedrijf in Nederland. In het onderzoek kwam naar voren dat ruim driekwart van het mkb nog geen maatregelen heeft getroffen, dit terwijl de aanpassingstijd die bedrijven nodig hebben kan oplopen tot anderhalf jaar.

Door de uitkomst van het onderzoek is DNB een najaarscampagne gestart. Hiervoor is onder andere de IBAN Impact-Check in het leven geroepen; een online hulpmiddel dat de benodigde stappen toont. Ook zijn er radiocommercials, bannering en een campagnewebsite gestart. Om het compleet te maken krijgen bedrijven ook een speciale toolkit waar ze beeldmateriaal kunnen gebruiken voor hun eigen communicatie.

Deze blog is geschreven door Peter Arends, adviseur bij Van Spronsen & Partners horeca – advies. Wilt u contact opnemen dan kan dat via leonievanspronsen@spronsen.com, of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.