Mijn Tent Is Top-zaken sneller failliet

10-10-2012 Met het einde van restaurant Coquille in Den Bosch sluiten de ondernemers zich aan bij een lange rij met ex-deelnemers die hun restaurant uit Mijn Tent Is Top al over de kop zagen gaan. In de afgelopen jaren waren dit onder meer: Amiral in Apeldoorn, Coix du chef in Den Haag, Como 010 in Rotterdam, Golddelicious in Maastricht, en Suisse in Amsterdam. Nieuwe eigenaren zijn er voor Mangú in Enschede en Flinstering in Breda. Restaurants die tijdens het programma zijn gestart zijn eerder failliet dan onder normale condities opgerichte restaurants, volgens het onderzoek van De RestaurantKrant.

Uit cijfers van het bedrijfschap Horeca & Catering blijkt dat de gemiddelde exploitatieduur van een restaurant in Nederland 9,1 jaar voor bestaande bedrijven is en 6,6 voor gestopte bedrijven. In 2007 startte de eerste serie van Mijn Tent is Top. Pas als het eerste (en nog enige) nog open zijnde restaurant van deze serie, Doozo in Leeuwarden, mei 2016 weet te overleven, dan is er sprake van een bovengemiddelde exploitatietermijn. Dit is ook het geval als Doozo niet eerder stopt dan november 2013.

De tot nu toe gestopte Mijn Tent is Top-deelnemers uit alle drie de seizoenen zitten onder de gemiddelde exploitatieduur. Dit is opmerkelijk te noemen, zeker omdat de opzet van het programma was om de deelnemers te helpen bij een zo goed mogelijke start van hun eigen horecaonderneming. De plannen werden telkens door een vakkundige jury op haalbaarheid en winstgevendheid getest.

Lees meer over dit bericht op deRestaurantKrant.nl.

Deze blog is geschreven door Peter Arends, adviseur bij Van Spronsen & Partners horeca – advies. Wilt u contact opnemen dan kan dat via leonievanspronsen@spronsen.com, of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.