Michelin wisselt inspecteurs over continenten

08-10-2012 ‘We brengen graag Franse en Japanse inspecteurs naar New York bijvoorbeeld, of Amerikaanse inspecteurs naar Frankrijk en Italië’, aldus Ellis, tijdens een interview in New York met Eater.com. Niet eerder liet een topman van Michelin zo expliciet weten dat er geschoven wordt met inspecteurs over de continenten.

Volgens Ellis is het belangrijk om inspecteurs uit verschillende werelddelen uit te wisselen. ‘Het is belangrijk dit te doen om ervoor te zorgen dat een Michelinster in een land hetzelfde is als in een ander land’, aldus Ellis in reactie op een vraag hoe het kan dat in Italië 33 nieuwe Michelinsterren zijn genoteerd en in New York maar negen.

Hoeveel inspecteurs Michelin wereldwijd heeft, wil Ellis niet zeggen. ‘Zijn er restaurants die we nog missen? Jazeker. We zijn verre van perfect. Het is belangrijk om naar onze lezers te luisteren, wanneer ze ons schrijven. We staan hier open voor’.

Michael Ellis is sinds begin dit jaar de nieuwe topman van Michelin, als opvolger van Jean-Luc Naret. Hij heeft 24 jaar in Frankrijk gewoond en wilde aanvankelijk zelf kok worden en beschouwd zichzelf daarom als echte ‘foody’.

Lees meer over dit bericht op MissetHoreca.nl.

Deze blog is geschreven door Peter Arends, adviseur bij Van Spronsen & Partners horeca – advies. Wilt u contact opnemen dan kan dat via leonievanspronsen@spronsen.com, of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.