Maak een digitale persmap voor uw bedrijf

20 december 2016 – Bram Kosterink, adviseur bij van Spronsen & Partners horeca – advies, blogt over het gemak van een digitale persmap.

Zoals u wellicht weet schrijf ik regelmatig artikelen voor onze website horecatrends.com. Hoe we aan onze inspiratie komen verschilt per artikel. De ene keer worden we op de hoogte gesteld van iets nieuws doormiddel van een persbericht, de andere keer worden we getipt door één van onze lezers en een andere keer zijn we zelf druk het internet aan het afzoeken. Eenmaal een leuk onderwerp gevonden voor een artikel begint het informatie verzamelen over het onderwerp, foto’s opvragen inclusief toestemming vragen om deze foto’s te mogen gebruiken. Redelijk tijdrovend en we moeten ondernemers er vaak voor storen, natuurlijk houden we rekening met de momenten waarop u als ondernemer druk bent met uw gasten maar toch.

Niet iedere ondernemer ziet ons op zo’n moment als een kans op gratis media aandacht en dat is ook begrijpelijk. Maar u kunt het uzelf wel makkelijker maken; maak een digitale persmap voor alle acties binnen uw bedrijf en gebruik deze als mediakanaal. Een webpagina waarop alle foto’s en belangrijke informatie (persberichten) staat over uw zaak of product(en) die gebruikt mogen worden voor online media. Het scheelt u tijd en u bent er zeker van dat er altijd mooie foto’s worden gebruikt bij artikelen die gaan over uw zaak of product(en).

Heeft u hulp nodig bij uw marketing of wilt u graag geïnspireerd worden door een trendpresentatie voor uw team? Neem dan gerust contact met ons op. Succes met het opzetten van uw persmap.

Bram Kosterink, adviseur Van Spronsen & Partners horeca-advies. Bram is te bereiken via e-mail op bramkosterink@spronsen.com en telefonisch op 071 541 88 67 of via LinkedIn.

Deze blog is geschreven door een junior adviseur. Wilt u contact opnemen dan kan dat via leonievanspronsen@spronsen.com, of via niektimmermans@spronsen.com of telefonisch: 071 541 88 67.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.