Lekker 2013: ‘Oud Sluis in Sluis rotsvast op 1’

25-10-2012 Er staat volgens Lekker geen maat op de kookprestaties van Sergio Herman, de chef die Oud Sluis in Sluis ook in 2013 aan de top houdt. ‘Rotsvast op nummer 1’, aldus de recensie over het Zeeuwse restaurant.

Makkie Mulder, hoofdredacteur van Lekker, bracht Sergio Herman gisteren een onverwacht bezoek. Zij vertelde de Zeeuwse kok dat restaurant Oud Sluis in Sluis ‘rotsvast op nummer 1 staat en dat hij nog steeds met kop en schouders boven alles en iedereen uitsteekt’.

‘De culinaire prestaties van Sergio Herman blijven van ongekend niveau’, zo staat in de recensie van Lekker. ‘Wat een ultieme beleving, wat een feest om hier te zijn. Culinair verbluffend, spannend, innovatief, creatief, onberispelijk…’

De superlatieven zijn onbegrensd volgens de culinaire gids. ‘Oud Sluis is nóg beter geworden. Het lijkt wel of op elk detail een specialist staat. Van de hete steen met stikstof en zeewater om zeegeur op te snuiven en het schuimige mosselsoepje tot de op zoutsteen aan tafel gegaarde zeebaars. De ongeëvenaarde smaakpaletten hier blijven nazinderen.’

Het is al de achtste nummer 1-notering voor Oud Sluis en Sergio Herman in negen jaar. Eén keer moest hij die eer laten aan Hans van Wolde van Beluga in Maastricht.

De lijst met de top 10 Lekker 2013:
01. Oud Sluis***, Sluis.
02. Inter Scaldes**, Kruiningen.
03. De Librije***, Zwolle.
04. De Zwethheul**, Zweth.
05. Beluga**, Maastricht.
06. De Leest**, Vaassen.
07. Ivy*, Rotterdam.
08. Boreas**, Heeze.
09. La Rive*, Amsterdam.
10. Da Vinci**, Maasbracht.

Lees meer over dit bericht op MissetHoreca

Deze blog is geschreven door Marjolein van Spronsen, verantwoordelijk voor de Marketing & Communicatie bij van Spronsen & Partners horeca – advies. Wilt u contact opnemen dan kan dat via marjoleinvanspronsen@spronsen.com, of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.