Klopt mijn kas?

16 oktober 2015 – Steven van ’t Hart, onze collega van Rollema & Partners horeca – administratie,  blogt over het registreren van wat er gebeurt met het geld binnen uw bedrijf.

Iedere ondernemer moet aan het einde van de dag willen weten wat zijn of haar omzet die dag is geweest en wat er met het kasgeld is gebeurd. Bij Rollema & Partners horeca – administratie bieden we onze klanten hiervoor een handige tool, een kasdagstaat. Deze geeft aan het eind van de dag een duidelijk beeld van wat er is gebeurd met uw geld. En de kasdagstaat is ook nog eens eenvoudig in te vullen, tenminste, als u niet moet zoeken naar kasverschillen ;-).

Met de kasdagstaat volgt u hoe de omzet betaald wordt

In een Excel spreadsheet kunt u vrij simpel uw eigen systeem ontwerpen. Wij werken bij een groot aantal klanten met een standaard kasdagstaat, die op detailniveau aan uw eigen administratieve wensen aangepast kan worden. Daarnaast verzamelt deze kasdagstaat meteen ook alle gegevens over de omzet. Indien gewenst kunt u er zelf meerdere gegevens aan toevoegen. Dit is mede afhankelijk van de gegevens die u reeds verzamelt in uw kassasysteem. Wilt u onze standaard kasdagstaat ontvangen? Stuur dan even een mailtje naar stevenvanhethart@spronsen.com
Een kasdagstaat vereist discipline bij het invullen, maar geeft inzicht in:
• het cashgeld circuit; dit controleert u elke dag
• omzet van de maand (per dag en cumulatief)
• debiteuren waar een factuur naar toe gestuurd moet worden
• de betalingen per pin & creditcard die op de bank binnen moeten komen
• kleine uitgaven die via de kas worden betaald
• het verloop van de omzet per gast (per dag en cumulatief).

Een kasdagstaat voor uw bedrijf

Er zijn 31 tabbladen in het Excelbestand ‘kasdagstaat’, voor elke dag van de maand één. Op het laatste tabblad staat dan de cumulatieve omzet, die automatisch wordt berekend. In het voorbeeld wat wij u kunnen toesturen, kunt u alleen de gele cellen invullen. De berekeningen gaan automatisch en de formules zijn beveiligd. Natuurlijk ontvangt u tevens een instructie hoe u de kasdagstaat moet te vullen.

Tip: Hoe meer gegevens u verzamelt, hoe lastiger het lezen en gebruiken van de gegevens wordt. Hou het simpel en overzichtelijk!

Tip: Draait u lunch & diner en bent u alle dagen open en is onduidelijk of dit zin heeft? Hou dan eens 2 of 3 maanden apart kasdagstaten voor de lunch en het diner bij. Misschien blijkt wel dat u in de winterperiode beter op maandag dicht kunt gaan en op dinsdag alleen diner kunt draaien! De omzet moet wel de kosten kunnen dragen! Meten is weten, nietwaar?

Steven van ’t Hart, accountmanager Rollema & Partners horeca – administratie

Steven is bereikbaar via e-mail: StevenVanHetHart@spronsen.com en telefonisch: 071 541 88 66

en via Linkedin 

Deze blog is geschreven door Jeroen Boon, account manager bij Rollema & Partners horeca-administratie. Wilt u contact opnemen dan kan dat via jeroenboon@spronsen.com, of telefonisch: 071 541 88 66 of via LinkedIn.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.