Inspiratie voor Valentijnsdag

Donderdag 14 februari is het weer zover. Voor degenen die nog niets speciaals voor hun gasten op die avond hebben geregeld, hebben wij wat inspiratie op papier gezet.

Vanuit Amerika inspiratie voor cafés


Misschien krijgt u uw café wel vol als u een storytelling avond organiseert waarbij het thema liefde is. Lees hier de achtergrond van Risk true tales boldly told. Ik kan mij goed voorstellen dat  “Most embarrassing” liefdesmomenten het  goed doen op zo’n avond. Aangezien er steeds meer mensen de behoefte hebben om “hun verhaal” met de wereld te delen, is het zinnig om u eens te verdiepen in dit fenomeen. Ook in Nederland zijn er al dit soort avonden zoals “Echt gebeurd” in Toomler, Amsterdam.

Inspiratie van citymarketeers voor de horeca
Citymarketing in Groningen heeft in 2010 kortstondig een website operatief gehad waar geliefden met een webcam een boodschap konden opnemen voor hun partner. Nadat de partner het bericht had gezien kon diegene met een druk op de knop een hotelkamer in Groningen reserveren. Het principe kan natuurlijk ook door hotelketens worden gebruikt.

Natuurlijk kunt u ook degene die boekt een mooie ansichtkaart of echt liefdesbriefpapier meegeven, als uitnodiging. U kunt natuurlijk ook zelf een originele manier verzinnen om gasten met Valentijnsdag te trekken.

Rode koontjes op de hotelkamer
Recent hoorde ik van gasten van een hotel in het oosten van Nederland, dat zij op hun nachtkastje een mooi doosje vonden met wat speeltjes om gezamenlijk het verblijf te veraangenamen. Voor een hip hotel zeker te gebruiken en een leuke actie voor Valentijnsdag. Eventueel in samenwerking met een erotische lifestyle shop. Een ondeugende valentijnsavond voor ogen? 😉 Boek bij…..

Dit idee is mede gebaseerd op de Four Seasons hotels Facebook poll uit 2010, waarbij er gestemd kon worden wat er nu volgens reizigers echt een romantische toevoeging is aan een verblijf. U kunt natuurlijk ook uw gasten een keuze aanbieden.

Draaf niet door….
Het restaurant Irving Mill in NY heeft in 2009 veel free publicity gegeneerd door hun menu op Valentijnsdag volledig in het thema “hart” te verwerken. Het hart-menu bestond uit: tempura van kippenhart, gekonfijt eendenhart, gegrild varkenshart, lamshart en zwezerik gevuld met kalfshart. Wat het dessert was werd er niet bij verteld. Het lijkt erop dat het niet veel gasten heeft getrokken aangezien het restaurant niet meer te vinden is op het web. Een voorbeeld dat u met een actie wel altijd uw gasten in gedachten moet houden.

Zintuigen bedienen
Bied uw gasten een hot towel bijvoorbeeld Napkin Cool aan bij binnenkomst en serveer uw eerste amuse op de hand.

U kunt natuurlijk ook een gerecht serveren nadat u uw gasten verzocht heeft een blinddoek om te doen. Vis serveren met de geluiden van de zee op de achtergrond, zou de vis dan niet lekkerder smaken? Of een rock & roll gerecht? Doe eens gek.

Ter afsluiting een sensueel dessert zoals “de kus van Thérèse” van Jonnie Boer.

Doet u iets bijzonders met Valentijnsdag? Laat het ons weten, misschien plaatsen we het wel op Horecatrends. Weer een beetje extra free publicity.
Marjolein van Spronsen.

Deze blog is geschreven door Peter Arends, adviseur bij Van Spronsen & Partners horeca – advies. Wilt u contact opnemen dan kan dat via leonievanspronsen@spronsen.com, of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.