Inspiratie voor de komende nationale en internationale dagen

12 februari 2024 – Een blog van Marjolein van Spronsen, over het gebruik maken van nationale en internationale dagen ter inspiratie. We vermelden die dagen 1 tot 2 maanden van tevoren in onze wekelijkse trendmail van horecatrends waarvoor je je kunt inschrijven. 

Inspiratie voor de komende nationale en internationale dagen 

Volgens mij gaan nogal wat horecaondernemers op in de waan van de dag. Blij dat ze genoeg medewerkers hebben, klaar zijn voor de gasten die komen en blij als de service goed is verlopen. Als je dan ook nog de feestdagen hebt voorbereid en hierover hebt gecommuniceerd, voelt dat helemaal goed. Toch zullen er genoeg dagen zijn dat je met je restaurant of bar niet die omzet draait die je graag zou willen zien.  

Als de omgevingsfactoren allemaal goed geregeld zijn, denk aan genoeg personeel, financiële meetpunten enzovoorts, dan komt een stukje marketing om de hoek kijken. Je kunt bijvoorbeeld samen met je personeel bedenken hoe je op sommige dagen de omzet kunt verhogen, wie weet met wat voor een plannen zij komen! 

Eén van de mogelijkheden is het inspelen op ‘nationale en internationale dagen’. Aandacht hiervoor komt met name overwaaien uit Amerika waar men dit soort marketingdagen heeft uitgevonden. Toch zien we dat dit soort dagen ook steeds vaker in Nederland worden ‘gevierd’. De bekendste hiervan zijn natuurlijk Valentijnsdag en Earth Day maar er zijn veel meer dagen waarop je kunt inspelen.  

In onze trendmails van horecatrends.com geven wij in 2024 elke week aan welke dagen er binnen 1 tot 2 maanden aankomen. Zodat je nog de tijd hebt om iets te bedenken. We geven links naar wat de speciale dagen inhouden en de inspiratie op onze eigen website voor sommige speciale dagen. Zo is bijvoorbeeld Valentijnsdag, pindakaas-, nutella en croissantdag voorbij gekomen in week 2. En in week 3 inspiratie voor pannenkoekendag en bijvoorbeeld Pizzadag. Week 4 inspiratie om Earth Day en Hour mee te vieren, net zoals  International Women’s Day, National Meatball Day en National Barbie Day. In week 5 kwamen de volgende dagen aan de beurt: Pasen, 1 april en  bijvoorbeeld de ‘dag van de gezonde schoolkantine’. 

Wil jij ook geïnspireerd worden? Je kunt je hier inschrijven voor onze nieuwsbrieven!   

Deze blog is geschreven door Marjolein van Spronsen, verantwoordelijk voor de Marketing & Communicatie bij van Spronsen & Partners horeca – advies. Wilt u contact opnemen dan kan dat via marjoleinvanspronsen@spronsen.com, of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.