Indoor speelparadijs een business paradijs?

20 februari 2015 – Uit onze branche informatie ‘De Indoor Speelparadijzen in beeld, 2015’ blijkt dat deze sector in opmars is. De grote markleiders Ballorig en Monkey Town timmeren nog altijd stevig aan de weg. Door de sterke groei dienen de indoor speelparadijzen zich meer te onderscheiden ten opzichte van de concurrenten en zal de sector zich verder moeten specialiseren.

De moderne indoor speelparadijzen en de nieuwste plannen bieden volwassen horecaconcepten zoals fast-casual concepten, buffetrestaurants en ‘all you can eat’ formules. Als u denkt dat u alleen een slap broodje kaas kunt krijgen of een kroket met frites, dan heeft u het dus mis.

De markt voor de overdekte speeltuinen is gunstig. De lage prijs, aanwezigheid van parkeerplaatsen en een goede bereikbaarheid zorgen voor een hoge populariteit. In de toekomst is het denkbaar dat meerdere functionaliteiten worden gecombineerd. We praten dan over indoor speelparadijzen in de kinderopvang, ziekenhuizen, horeca concepten, vliegvelden en winkels. De speelvoorzieningen worden steeds groter, ‘vetter’ en in de nieuwste thema’s uitgevoerd.

In de toekomst wordt een bezoek mogelijk gekoppeld aan gezondheidsvoordelen voor kinderen (conditieverbetering, kracht, sociale intelligentie). Door middel van slimme apps en andere programma’s kunnen kinderen worden gemonitord (aantal bewegingen en de daarbij geleverde inspanning). Dit levert genoeg nieuwe kansen op om het product verder te ontwikkelen en in een ander licht te plaatsen.

Een aandachtspunt is de natuur- en groenbeleving voor de kinderen en ouders. In de overdekte ruimtes met veel kunststof verwachten wij dat de groenvoorziening zijn intrede zal doen en de indoor tuin steeds belangrijker wordt: een duurzame natuurbeleving tijdens het spelen.

Op het gebied van marketingconcepten, kan worden gedacht aan samenwerkingen met stichtingen voor kinderen en aanbieders van energie, voedsel, dranken, lifestyle, kleding en gezondheid.  Denk aan een NOC-NSF Indoor Olympic Experience, Pop-up kleding- of vakantiewinkels, of Action-camera testcenters waar kinderen hun eigen acties filmen en die kunnen delen via social media. Dan kunnen vriendjes en ouders meegenieten van hun capriolen.

Genoeg kansen! En alhoewel de investeringen per vestiging omhoog gaan, is er voldoende marge op entreeprijzen en horeca-inkomsten. Voorlopig zijn dit nog paradijzen voor kinderen én paradijzen in business..

Lennert Rietveld, senior adviseur bij Van Spronsen & Partners horeca-advies

Linkedin

Deze blog is geschreven door een junior adviseur. Wilt u contact opnemen dan kan dat via leonievanspronsen@spronsen.com, of via niektimmermans@spronsen.com of telefonisch: 071 541 88 67.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.