Inbreiden

27 januari 2015 – Het aantal ZZP’ers is de laatste jaren enorm sterk gestegen en zal naar verwachting nog verder toenemen. Misschien zijn we allemaal wel ZZP’er over vijftien jaar. Juist in beroepsgroepen waar men veel met computers moet werken of met mensen moet praten, neemt dit aantal ZZP’ers steeds meer toe. In kantoorgebouwen worden dan ook steeds vaker flexplekken aangeboden. Kantoorgebouwen worden getransformeerd tot verzamelgebouwen waar de ZZP’er per dag of per maand een werkplek kan huren tegen een vast abonnementstarief. Ook zaalruimte wordt hierbij vaak aangeboden, evenals de gelegenheid om koffie te drinken, te lunchen of een borrel te drinken. Zo wordt het hotel een fijne ontmoetings- en werkplek voor ZZP’ers.

Eigenlijk gek dat dit weinig gebeurt bij hotels; wij hebben in principe alle voorzieningen al in huis. Zeker in hotels staan overdag vaak veel ruimten leeg, wordt de lobby slechts beperkt gebruikt en hebben we genoeg personeel rondlopen. Ook beschikken we over goede parkeervoorzieningen en zijn hotels doorgaans gelegen op gunstige locaties. De juiste plek om te gaan werken dus. Juist hier zie ik een interessante kans voor de hotellerie.

Creëer een aantal werkplekken waar mensen kunnen inloggen op uw Wi-Fi, hun telefoons en laptops kunnen opladen, een stukje tafel/bureau tot hun beschikking hebben en daarnaast natuurlijk de gelegenheid hebben om gasten te ontvangen. Uiteraard kunnen ze ook lunchen of een kop koffie drinken, eventueel met gasten. Het levert wat extra omzet op, er is wat meer ‘reuring’ in uw bedrijf en nieuwe bezoekers maken bovendien kennis met uw hotel. Mogelijk zijn dit bezoekers die later hun gasten bij u onderbrengen of met relaties komen dineren. Kortom, meer omzet op momenten dat het hotel dat goed kan gebruiken. Inbreiden noemen we dat. Meer omzet op hetzelfde aantal vierkante meters door andere gebruiksmomenten te introduceren; juist in deze tijden een goed instrument om de omzet te stimuleren. Ga dus op zoek naar meer van dit soort activiteiten; kijk goed op welk moment de tent leeg is en bedenk met je team welke activiteit er op dat moment plaats zou kunnen vinden. Inbreiden dus met z’n allen!

Hans van Spronsen – Directeur

Deze column verscheen eerder in het magazine Hospitality Management

Deze blog is geschreven door Hans van Spronsen, directeur van van Spronsen & Partners. Wilt u contact opnemen dan kan dat via hansvanspronsen@spronsen.com, of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.