‘Hotels laten via de e-mail omzet liggen’

23-8-2012 – Uit onderzoek van hotelierfocus onder 300 drie-, vier- en vijfsterren hotels blijkt dat bijna geen enkel Nederlands hotel een follow-upmail stuurt nadat er per e-mail een reserveringsaanvraag is gedaan. 3 van de 270 hotels stuurden uiteindelijk een follow-upmail om te vragen of de potentiële gast nog geïnteresseerd was een boeking te maken.

Ook blijkt dat 10% van de verstuurde aanvragen per e-mail niet werd beantwoord. 80% van de drie- en viersterren hotels die de e-mail wel beantwoordde, deed dit binnen 24 uur. Bij de vijfsterren hotels was dit maar 62%.

In de reserveringsaanvraag werd een internet prijs genoemd en tevens werd er gevraagd of het hotel een speciale aanbieding had als er direct bij het hotel werd geboekt. Uit het onderzoek blijkt dat drie-en viersterren hotels minder happig waren op het geven van een betere prijs of iets extra’s, terwijl 62% van de vijfsterren hotels wel een betere prijs of iets extra’s gaf.

Voor de volledige uitkomsten van het rapport: hotelierfocus

Deze blog is geschreven door Peter Arends, adviseur bij Van Spronsen & Partners horeca – advies. Wilt u contact opnemen dan kan dat via leonievanspronsen@spronsen.com, of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.