Horecaondernemers meest positief gestemd

1 juni 2011- Volgens de conjunctuurenquête Nederland is het ondernemersvertrouwen weer gestegen. Onder de horecaondernemers was het vertrouwen het meest gestegen. Waar het vertrouwen in het eerste kwartaal nog licht daalde, steeg het tweede kwartaal het vertouwen met 12%.

Het ondernemersvertrouwen reflecteert de ontwikkeling van de economische groei. Sinds de crisis van 2008 zijn ondernemers nog nooit zo positief gestemd. Alleen de bouw blijft wat achter. Het bedrijfsleven heeft weer behoefte aan personeel en de prijzen van de producten stijgen weer. De horeca(21,4), groothandel (14,4) en detailhandel(12,8) hebben het meeste vertrouwen. Ten opzichte van vorig kwartaal is het vertrouwen in de detailhandel het meest opvallend te noemen. Waar ze daar nog een vertrouwen hadden van –10,6 hebben ze nu dus een vertrouwen van 12,8. Over het economische klimaat zijn de ondernemers positief gestemd(+6,6) en in de horeca zelfs +14,6. Dit is een samenvatting van het originele bericht op: http://www.horecaentree.nl/home/7251-Horecaondernemers_meest_positief_gestemd.html

Deze blog is geschreven door Peter Arends, adviseur bij Van Spronsen & Partners horeca – advies. Wilt u contact opnemen dan kan dat via leonievanspronsen@spronsen.com, of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.