Hoogste restaurant van Nederland met hoogstaande techniek!

25 september 2015 – Bram Kosterink heeft in ‘The Penthouse’ in Den Haag ervaren dat je met techniek een extra dimensie aan de beleving voor je gasten kunt toevoegen.

Het is het hoogste restaurant van Nederland en zelfs hoger nog dan het restaurant gevestigd in de Eiffeltoren. The Penthouse in Den Haag ligt op 135 meter hoogte, waar je bij goed weer uitzicht hebt tot wel 45 kilometer. Een ware beleving voor een avondje uit!

Kort geleden ben ik met goed gezelschap wezen eten in dit restaurant. Na een trip van tientallen seconden in de glazen lift, met uitzicht over de stad, werden we verwelkomd in het restaurant. ‘Wenst u direct aan tafel te gaan of wilt u buiten op het balkon eerst genieten van het uitzicht?’, dat laatste natuurlijk! Na een korte wandeling op 135 meter hoogte, begon een avond die niet snel vergeten zal worden.

Naarmate de avond vorderde werd het buiten donkerder en verlichte de huis- en stadsverlichting Den Haag. Wat dit restaurant zo bijzonder maakt is niet alleen de hoogte, maar ook de ramen. De 27 ramen kunnen los van elkaar worden verduisterd en door middel van videoprojecties worden omgetoverd tot levensgrote tv-schermen.

Na het hoofdgerecht werd de muziek wat harder gezet en werden nummers als Robbie Williams – Beyond The Sea en Marilyn Monroe – I Wanna Be Loved By You afgespeeld. De ramen werden verduisterd en op ieder raam werden de clips van deze nummers synchroon met de muziek afgespeeld, WOW! De goede sfeer in het restaurant werd in een klap nog beter, wat een beleving! Langzaamaan veranderde het restaurant in een clublounge en werd de DJ booth tevoorschijn gehaald. Na een prima glas Gin & Tonic eindigde onze avond op grootse hoogte met vuurwerk van de internationale vuurwerkshow, kan het nog beter?

“Ook met techniek kun je de beleving naar grootse hoogte brengen”

Bram Kosterink, adviseur Van Spronsen & Partners horeca-advies
Linkedin

Deze blog is geschreven door een junior adviseur. Wilt u contact opnemen dan kan dat via leonievanspronsen@spronsen.com, of via niektimmermans@spronsen.com of telefonisch: 071 541 88 67.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.