Hans van Spronsen over 2016…

4 januari 2016 – Overal kom je weer lijstjes tegen met trends en verwachtingen voor 2016. In de donkere, warme laatste dagen van 2015 deed iedereen weer zijn stinkende best om de toekomst te voorspellen. Buiten megatrends die zich over lengte van jaren afspelen is het bijna ondoenlijk om voor een periode van 12 maanden, zinnige voorspellingen te doen. Vaak eindigt het dan ook in obligate uitspraken die al snel door velen worden overgenomen en zo een eigen leven gaan leiden. En dat past dan weer in het jaar 2016: na-apen. Het wordt immers het jaar van De Aap. De aap die gezien wordt als een uitermate sociaal en intelligent dier. Onze voorvader?

Wat kunnen we redelijkerwijs wel verwachten in het Jaar van het Boek: 2016? Ik verwacht dat wij een uiterst beperkte rol gaan spelen op het Europees kampioenschap voetbal. Dat de Olympische spelen zullen worden gehouden in Brazilië. Dat het jaar één dag langer zal duren dan normaal. Dat we veel schilderijen van Jeroen Bosch zullen gaan bekijken. Dat peulvruchten een grotere rol gaan innemen in ons voedingspatroon. Dat de Zwarte Piet discussie nog niet afgelopen is en dat de nieuwe oververhitte discussie zal gaan tussen voor- en tegenstanders van vuurwerk. Dat de CD nu toch echt zijn grootste tijd heeft gehad. Dat ons allen weer een jaar met ups en downs te wachten staat. Dat sjoemelsoftware ook zal opduiken bij de elektrische fiets. Dat het klimaat verder onder druk zal komen te staan en dat we eigenlijk gewoon door gaan met ons leven, alsof er niets aan de hand is. Dat is volgens mij de enige echte reële verwachting/trend voor 2016. Het wordt gewoon een normaal schrikkeljaar.

En als ik dan toch een echte voorspelling moet doen dan verwacht ik dat gastvrijheid een steeds belangrijkere rol in alle bedrijfstakken zal gaan innemen. Het verschil maken door gastvrij te zijn, zal steeds bepalender worden voor succes. Of dat nou weer allemaal in 2016 gaat lukken……. Ik wens U een enorm mooi, inspirerend en gastvrij 2016 toe.

Hans van Spronsen, directeur bij Van Spronsen & Partners horeca – advies.
Wil jij contact opnemen dan kan dat via hansvanspronsen@spronsen.com of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn

Deze blog is geschreven door een junior adviseur. Wilt u contact opnemen dan kan dat via leonievanspronsen@spronsen.com, of via niektimmermans@spronsen.com of telefonisch: 071 541 88 67.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.