Gratis uitdelen, drie vliegen in één klap

9 november 2018 – Guido Verschoor blogt over een verblijf in een modern hotelconcept met een speelse lobby en zag hoe zij, op eenvoudige wijze, in één klap 3 vliegen vingen. Gastvrij, verrassend en duurzaam.

Gratis uitdelen, drie vliegen in één klap

Na de CitizenM’s, Qbic’s en hippe hostels van deze wereld zien we dat de traditionele hotelketens ook het licht hebben gezien. Marriott kwam met Moxy, Deutsche Hospitality (Steigenberger) met Jazz, NH met het Nhow… Allemaal frisse moderne hotelconcepten waarbij lobby, receptie, ontbijt, verblijf- en ontmoetingsruimte zo veel mogelijk in elkaar overlopen. Doel is het stimuleren van de ‘toevallige’ ontmoetingen, een feel-good omgeving creëren, maar zeker even belangrijk zal het efficiency voordeel zijn. De check-in wordt gedaan zonder tussenkomst van personeel of juist door iemand die ook een koffie of cocktail achter de bar maakt, het buffet aanvult en de lobby schoonhoudt.

Recent sliep ik in één van deze hotels. Dat je in de lobby kan tafelvoetballen vonden vooral mijn kinderen erg leuk, mijn vrouw genoot van de prachtige fotoboeken die op de ontbijt/lunch/spreek/diner/lounge/meeting tafels lagen en ik wond mij licht op omdat nagenoeg alle spelletjes op de speeltafel niet compleet of kapot waren. Idee is leuk, maar meestal lastig om te vervangen blijkt maar weer.

Wat ik wel een prachtig voorbeeld vind van ‘innovatie’, perfect passend bij de informele sfeer en ‘nieuwe’ doelgroepen en onderdeel van de ‘deeleconomie’; om voedsel niet te verspillen wordt na het ontbijt alle croissants, muffins en andere zoetigheden op de bar gepresenteerd. Gasten kunnen dit tot in de middag gratis meenemen. Zeer gastvrij en ze hoeven niets weg te gooien, iets wat doorgaans wel vaak gebeurd met het traditionele ontbijtbuffet. Twee vliegen in 1 klap dus… of drie? Gastvrij, verrassend en duurzaam!

Wat let de ‘traditionele’ hotellier om niet hetzelfde te doen?

Contact

Guido Verschoor, senior adviseur bij Van Spronsen & Partners horeca – advies. Wilt u contact opnemen dan kan dat via guidoverschoor@spronsen.com of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.

Deze blog is geschreven door een junior adviseur. Wilt u contact opnemen dan kan dat via leonievanspronsen@spronsen.com, of via niektimmermans@spronsen.com of telefonisch: 071 541 88 67.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.