Gezondheid van onze bevolking met sprongen vooruit

24 oktober 2018  – Niek Timmermans raadt zorgverzekeraars aan work-out sessies in trampolineparken op te nemen in het basispakket van de zorgverzekering.

Gezondheid van onze bevolking met sprongen vooruit

We hebben op dit moment meer dan 60 indoor trampolineparken in Nederland en de verwachting is dat dit er voor het eind van 2019 meer dan 90 zullen zijn. Kinderen kunnen dus op steeds meer plekken in Nederland terecht bij deze actieve leisurevoorziening. En niet alleen kinderen kunnen er terecht, veel parken organiseren ook zogenaamde work-out sessies, soort fitness-groepslessen op de trampolines. Hiermee wordt ook een oudere doelgroep naar de parken getrokken om zich fit te springen.

Ik weet uit eigen ervaring dat het verblijf in een indoor trampolinepark vrij intensief is, er is dan ook berekend dat in een half uur work-out-springen zo’n 450 – 500 kilocalorieën worden verbrand. Dit is twee keer meer dan tijdens een reguliere fitness of crosstraining en vergelijkbaar met zwemmen (sportief, geen schoolslag op bejaardentempo) of hardlopen met een tempo van meer dan 10 kilometer per uur.

Zorgverzekeraars

Wordt het daarom niet eens tijd dat het bezoek aan een trampolinepark (deels) door zorgverzekeraars wordt vergoed? Er zijn diverse zorgverzekeraars die kortingsregelingen aanbieden als je lid bent van een sportschool, waarom dan niet ook voor trampolineparken? Fit blijven is immers een vorm van ziektepreventie. Ik las dat Staatssecretaris Blokhuis (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) van mening is dat zorgverzekeraars meer moeten proberen ziektepreventie en een gezondere leefstijl bij de verzekerden te bevorderen. Hij is hier zo van overtuigd, dat hij overweegt de wet aan te scherpen om ziektepreventie tot het basispakket te rekenen voor de zorg.

Eén en één is twee, ofwel bezoek aan trampolineparken in het basispakket. Lijkt mij in ieder geval wel een goed idee. Dan gaat de gezondheid van onze jeugd en iedereen die trampoline work-out sessies bijwoont met sprongen vooruit.

Contact

Niek Timmermans, senior-adviseur bij Van Spronsen & Partners horeca-advies. Niek is te bereiken via niektimmermans@spronsen.com, telefonisch via 071 541 88 67 of via LinkedIn.

Deze blog is geschreven door Niek Timmermans, adviseur bij Van Spronsen & Partners horeca – advies. Wilt u contact opnemen dan kan dat via niektimmermans@spronsen.com, of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.