Gen Z en het belang van online aanwezigheid

29 augustus 2023 – Robin van Spronsen blogt over hoe belangrijk online aanwezigheid is voor restaurants, om in contact te komen met nieuwe gasten of te blijven met bekende gasten.

Gen Z en het belang van online aanwezigheid

Robin is er, na een periode van veel problemen met haar gezondheid, achter gekomen dat zij last heeft van veel voedselintoleranties. Dus in plaats van vaak gezellig uit eten moet zij nu overal rekening mee houden. Zij schrijft over haar ervaringen in de horeca en geeft u inzicht hoe het voor die zeurpieten met van ‘alles en nog wat’ werkt!

Ik begrijp dat ik zo als de ultieme Gen Z’er klink, maar op dit onderwerp sluit ik mij volledig aan bij mijn generatie: zorg alsjeblieft voor een goede online aanwezigheid voor je zaak.

Je website hoeft niet super strak te zijn, zorg er echter wel voor dat alles gewoon te vinden is. En als mensen reviews achter laten, reageer er op! Dat motiveert andere om ook reviews achter te laten en wij (Gen Z) lezen deze reviews ook.

Trattoria Risorgimento

Ik heb restaurant Trattoria Risorgimento in het kleine dorpje Treiso midden in de regio Piemonte alleen gevonden door het feit dat ze een website hadden en leuke reacties hadden op reviews. Tuurlijk is dat niet het enige waar het om draait maar dit charmante restaurant in Treiso zouden we anders gemist hebben. Het zat verstopt achter een heg en je kunt het vanaf de straat niet zien. Waren we er niet naar gaan zoeken dan had ik toch een aantal lekkere maaltijden moeten missen!

Deze Trattoria is een familierestaurant dat al meer dan 20 jaar bestaat, met dagelijks ontbijt, lunch en een aantal dagen per week ook diner. Het gerucht gaat dat de enige Nederlanders die naar Treiso zijn verhuisd, voor hun eten daar zijn gaan wonen. Toen ik de reviews las, werd ik ontzettend benieuwd naar het restaurant. Omdat ik momenteel een ‘lastige’ gast ben met mijn intoleranties, had ik ze van te voren gemaild om te vragen of ze daar rekening mee konden en wilden houden. We kwamen op woensdag aan in Treiso en donderdag dineerden we bij ze. En ik kan niets anders zeggen dan: ja, ze hielden er zeker rekening mee.

De eerste avond gaven ze mondeling aan wat ik kon eten van hun menu en hadden ze een glutenvrije pasta voor me gemaakt. We hebben nog tijdens het eten twee nieuwe reserveringen gemaakt voor later in de vakantie. Vanaf de tweede keer dat we daar waren was het echt feest. Waar normaliter het menu op een groot krijtbord naar de tafel werd gebracht hadden ze een klein krijtbordje gemaakt met meerdere opties voor mij. Mijn favoriete Italiaanse voorgerecht is vitello tonnato, dus ik was al een beetje verdrietig dat ik dit gerecht niet meer kon eten in Italië. Gelukkig verraste zij mij  vitello tonnato op soja basis. Heerlijk!

Als gast waardeerde ik de moeite die zij namen om mij te verrassen. Ze hadden geen aparte vitello tonnato hoeven te maken, de andere gerechten waar geen grote aanpassingen gedaan hoefden te worden, waren al super. Maar het krijtbord, en de gerechten zorgden er wel voor dat wij dagelijks bij ze hebben ontbeten, en zeker drie hebben gedineerd. Soort clubhuis gevoel als ze bij het ontbijt meteen met een soja cappuccino voor je aankomen. Als we ooit teruggaan naar deze regio, rijd ik er voor om.

Deze blog is geschreven door Robin van Spronsen, verantwoordelijk voor de Marketing & Communicatie bij van Spronsen & Partners horeca – advies. Wilt u contact opnemen dan kan dat via robinvanspronsen@spronsen.com, of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.