Geen rem op nieuwe hotels Amsterdam

29-10-2012 Er komt geen verbod in de hoofdstad en omliggende gemeenten op de ontwikkeling van hotels. Dit hebben de lokale overheden besloten. Hoteliers vrezen stevige concurrentie en een overvloed in het aanbod.

Het beleid rondom de nieuwbouw en verbouwprojecten voor nieuwe en bestaande kantoorpanden in Amsterdam en de omliggende gemeenten als Almere, Amstelveen, Haarlemmermeer en Zaanstad zorgen voor deze ophef. Veel lege kantoorpanden krijgen momenteel een tweede leven als hotel.

Op dit moment zijn Amsterdam en de omliggende gemeenten samen goed voor 28.750 hotelkamers. De regio telt over drie jaar tegen de 38.260 hotelkamers als alle hotelbouwplannen in de stadsregio Amsterdam daadwerkelijk worden gerealiseerd. Volgens berekeningen is dit aantal nog altijd één vijfde onder wat door de overheden als wenselijk wordt geacht.

Lees meer over dit bericht op Hospitality Management

Deze blog is geschreven door een junior adviseur. Wilt u contact opnemen dan kan dat via leonievanspronsen@spronsen.com, of via niektimmermans@spronsen.com of telefonisch: 071 541 88 67.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.