Geen kamer? Hotelletje pakken!

11-09-2012 – Het kan behoorlijk lastig zijn om als kersverse student een kamer te vinden. Dus wat moet je doen als je niets kunt vinden? Een hotelletje pakken misschien? Ja dus.

Een studentenhotel om precies te zijn. Speciaal voor buitenlandse en eerstejaars studenten. Het studentenhotel is overgewaaid vanuit het buitenland en sinds deze week ook in Rotterdam te vinden. Je kunt één van de 230 kamers voor maximaal een jaar huren, daarna moet je iets anders zoeken. Ook moet je zijn ingeschreven op de Erasmus universiteit. Ondanks deze voorwaarden zit het hotel toch al behoorlijk vol: “Veel ouders vinden het een prettig idee als hun kind de eerste maanden een ‘veilig’ onderkomen heeft”, zegt Frank Uffen van The Student Hotel.

Studenten betalen voor een standaardkamer €595,= per maand. Een supersuite kost wel €795,= per maand. Het hotel biedt ook een bar, fitnessruimte, bibliotheek en gratis wifi. Is dat nog niet luxe genoeg, dan kun je zelfs je bed laten voor je laten opmaken. Misschien is dat wel een beetje te veel van het goede, maar als er in de zomer geen studenten zijn worden de kamers gewoon verhuurd aan toeristen.

Lees hierover meer op NOS

Deze blog is geschreven door Peter Arends, adviseur bij Van Spronsen & Partners horeca – advies. Wilt u contact opnemen dan kan dat via leonievanspronsen@spronsen.com, of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.