Faillissement kost hotel Haarhuis in Arnhem tonnen

15-10-2012 Het bouwbedrijf was verantwoordelijk voor de bouw van de nieuwe vleugel van het hotel. Sinds dinsdag 9 oktober is een bouwstop van kracht, zo schrijft De Gelderlander op haar website.

Door een bouwstop na het faillissement van bouwbedrijf Gerritsen lijdt het Arnhemse Best Western-hotel Haarhuis tonnen schade. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het werk aan de nieuwe vleugel maanden vertraging oplopen. Door het uitstel van de werkzaamheden dreigt hotel Haarhuis de inkomsten van de belangrijke zomermaanden mis te gaan lopen. In april 2013 stond de oplevering gepland, maar die datum lijkt nu fors overschreden te gaan worden.

Bovendien gaat het hotel volgens het artikel waterschade oplopen door lekkage in een deel van het gebouw dat open ligt voor de verbouwing. Het failliet verklaarde bouwbedrijf was bezig met de bouw van de vleugel met 42 kamers. De Gelderlander meldt dat Haarhuis ‘totaal verrast is’ door het faillissement van bouwbedrijf Gerritsen uit Renkum.

Hotel Haarhuis is gelegen tegenover het Centraal Station, dat volop wordt verbouwd en waarvoor het Stationsplein voor een periode van 2,5 jaar wordt afgesloten voor autoverkeer. Via de rechter werd vorige maand al afgedwongen dat het hotel gedurende de afbouw bereikbaar blijft.

Lees meer over dit bericht op gelderlander.nl

Deze blog is geschreven door Peter Arends, adviseur bij Van Spronsen & Partners horeca – advies. Wilt u contact opnemen dan kan dat via leonievanspronsen@spronsen.com, of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.