Duurzame voedingsbedrijven ontdekken crowdfunding

12-10-2012 Sinds gisteren zijn er al tien initiatieven te vinden op de website. Bijvoorbeeld La Red met de gezonde chocola, welke een niet-dikmakende suiker bevat. Daarnaast heb je ook het plantaardige ijs van Professor Grunschnabel. Dit duurzame ijs is gemaakt zonder de toevoeging van dierlijke ingrediënten.

De in totaal tien ondernemers gingen op woensdag 10 oktober van start met hun campagne. Het doel van de ondernemers is om een bedrag op te halen tussen de € 10.000 en € 25.000. Het geld dat een consument in een bedrijf of project investeert, krijgt diegene terug met rente, of in de vorm van producten. En dat laatste is nieuw. Zo heeft de investeerder bij Professor Grunschnabel de mogelijkheid om de rente terug te krijgen in de vorm van ijsjes.

“Crowdfunding moet vooral leuk zijn. Op onze website staan aantrekkelijke, lekkere en innovatieve producten en diensten. Allemaal ondernemers die de planeet een beetje groener willen hebben”, zo zegt Maarten de Jong, oprichter van Oneplanetcrowd. Crowdfunding is een groeiende trend, mede door het risico vermijdende aspect. Daarnaast is het de ideale manier om draagvlak te creëren.

Deze blog is geschreven door Peter Arends, adviseur bij Van Spronsen & Partners horeca – advies. Wilt u contact opnemen dan kan dat via leonievanspronsen@spronsen.com, of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.