De techniek raast investeringen voorbij….. over oplaadpunten, WiFi en dockingstations.

Er is geen discussie meer over het wel of niet aanbieden van WiFi. Een nieuwe discussie is echter de behoefte aan oplaadpunten waarvoor al mooie nieuwe systemen zijn ontwikkeld zoals kasten waarin je je mobiel veilig kunt opladen. Ook hebben we al ontwikkelingen gezien waarbij je je mobiele telefoon al kunt opladen door deze op tafel te leggen, vooralsnog lijkt dit een redelijk dure oplossing en het kan veel eenvoudiger….

Mooi voorbeeld is het iPod docking station (luidspreker systeem) met de brede connector die je op veel, meestal in het luxere segment, hotels tegenkomt. Hartstikke gastvrij, alleen heeft Apple al een aantal keer nieuwe versies uitgegeven en past mijn iPhone 6 al lang niet meer op dit systeem. Daarnaast zijn er niet meer zoveel iPods in omloop. De techniek haalt in dit soort gevallen de investering wel erg snel in.

Zo ook bij de oplaadpunten. Mooi, maar dan moet je je mobieltje wel even missen… En dat is niet erg gastvrij naar je gasten waarvan, zeker je jongere gasten, graag zoveel mogelijk online in contact willen blijven.

De toekomst of nu? Gewoon zorgen voor oplaadpunten of USB-hubs bij de tafels. Zeker bij grand-cafés en in bars en eetcafés die zich richten op een jong publiek (zeker tot een jaar of 40). Dus architecten en horecaondernemers die aan het inrichten zijn: zorg voor genoeg stopcontacten bij de tafels of verzin hiervoor mooie plug-in systemen bij de tafels.

Marjolein van Spronsen, Marketing en communicatie bij Van Spronsen & Partners horeca-advies

LinkedIn

Deze blog is geschreven door Marjolein van Spronsen, verantwoordelijk voor de Marketing & Communicatie bij van Spronsen & Partners horeca – advies. Wilt u contact opnemen dan kan dat via marjoleinvanspronsen@spronsen.com, of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.